Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

Asiantuntijalta synkkä ennuste suomalaishiihtäjien mahdollisuuksista Tour de Skillä: “Toivotaan, että oltaisiin edes pelissä mukana”

Maastohiihtäjä Kerttu Niskanen
AOP

Maastohiihdon perinteinen Tour de Ski hiihdetään jälleen vuodenvaihteen aikoihin. Mukana voitosta ovat kamppailemassa myös suomalaishiihtäjät, joskin MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä maalaakin hieman synkkiä pilviä suomalaisten menestysmahdollisuuksista.

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä näkee, että suomalaishiihtäjien mahdollisuudet Tourin kokonaiskisassa palkintopallisijoille ovat melko pienet. Erityisesti mikäli avausviikonloppuna tulokset ovat toivottuja heikompia, voi ero kärkeen venähtää nopeasti liian isoksi.

– Suomalaisten asemaa heikentää se, että molemmat sprintit hiihdetään vapaalla hiihtotavalla, Jollain muotoa koko Suomen joukkueen ongelmaksi muodostuvat nämä vapaan sprintit, Isometsä tuumi.

Suomalaisittain suurimpia menestystoiveita harteillaan kantavat Iivo ja Kerttu Niskanen. Kisat startataan kuitenkin suomalaisittan ennakolta heikommalla matkalla, nimittäin vapaan hiihtotavan sprinteillä. Paljon ratkotaankin Isometsän mukaan heti avauspäivänä lauantaina.

– Jos on mennyt vapaan sprintti huonosti, ja perinteisen kympillä et saakaan revittyä eroa kiinni, käy helposti niin, että tulee letkoja. Tuossa jää helposti sellaiseen letkaan, joka ei ole kärkiletka. Eli tuo vapaan sprintti on hyvin merkittävä kilpailu, Isometsä ennakoi.

Isometsä sanoi myös ääneen sen, mikä monilla on ollutkin jo mielessä: suomalaishiihtäjien menestys alkukaudella ei ole ollut sitä mitä toivottiin. Siksi mies näkeekin, että suomalaisten suurimmat menestysmahdollisuudet ovat yksittäisissä kisoissa.

– Suomalaiset eivät ole pärjänneet niin hyvin alkuvuodesta kuin olisi toivottu. Kyllä tässä vähän semmoista toivotaan, että oltaisiin edes pelissä mukana, kun nyt ei ole oltu edes mukana, mies myönsi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Talviurheilu