Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

Jasmi Joensuulta tiukkaa kritiikkiä maajoukkueen suuntaan – Tästä syystä vapaan sprintit menivät penkin alle?

Jasmi Joensuu hiihti Tour de Skillä vapaan sprintin karsintavaiheesta jatkoon
AOP

Jasmi Joensuu näkee sprinttiharjoittelun vähäisyyden maajoukkueessa olleen syy Tour de Skin avausmatkan heikkoihin suomalaissuorituksiin.

Tour de Skin avauspäivä oli suomalaisittain ehdottomasti pettymys, sillä ainoastaan kolme hiihtäjää onnistui selvittämään tiensä ylipäätään vapaan sprintin karsinnoista erävaiheeseen.

Yksi näistä hiihtäjistä oli Jasmi Joensuu, joka oli myös päivän ainoa suomalaisnainen sprintin erävaiheessa. Joensuun vauhti ei tämän alkuerässä kuitenkaan välieräpaikkaan enää riittänyt.

Nainen itse harmitteli hiihdon jälkeen oman loppukirinsä heikkoutta. Lisäksi Joensuu arvosteli maajoukkueen harjoitusohjelmaa, sekä sprinttiharjoittelun vähäisyyttä.

– Nyt ehkä toivoisin kuitenkin myös tässä meidän systeemissä enemmän sprinttiharjoittelua. Me olemme vähän kuin oppimassa täällä kisoissa. Jos emme harjoittele sprinttiä, on aika vaikea pärjätä, Joensuu tulitti.

– Meillä koetaan, että normiharjoittelu kehittää myös sprinttiin. Olen sataprosenttisesti samaa mieltä, mutta nämä absoluuttiset ratkaisunpaikat ovat niitä, missä jäämme auttamatta, nainen jatkoi Ylen mukaan.

Maajoukkueen naisten valmentaja Ville Maunuksela vastasi Joensuun kritiikkiin. Maunuksela näkee yhden selvän syyn, miksi kovia sprinttiharjoituksia ei Suomessa saada parhaillaan tarvittavan paljon järjestettyä: leveys maajoukkueessa ei riitä kovatasoisiin ryhmäharjoituksiin.

– Sprinttiharjoittelussa kaivataan kovia eriä, mutta ei meillä taso Suomessa ole liian leveä. Jos maajoukkueleiriltä puuttuu pari sprinttinaista, niin sinne jää 1–2 naista. Ei se silloin ole sellaista ryhmäharjoittelua, Maunuksela totesi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Talviurheilu