Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tennis

Otto Virtanen tähyää pääsarjaan Hong Kongissa – Tässä alkutalven ohjelma

Otto Virtanen Davis Cupissa.
AOP

Tenniskausi 2024 on valmis käynnistymään maanantaina. Tennisvuosi on saanut jo omat alkutahtinsa, kun Perthissä ja Sydneyssa pelataan United Cup -turnausta, mutta ATP-kiertueella ensitahdit lyödään sunnuntaina käyntiin. Sunnuntaina käynnistyy Brisbanen turnaus Australiassa. Tässä turnauksessa ei ole mukana suomalaisia, mutta Hong Kongissa on, jossa turnaus alkaa maanantaina.

Suomen ATP-kiertueen tennistähdet Emil Ruusuvuori ja Otto Virtanen ovat mukana Hong Kongin ATP-turnauksessa. Ruusuvuori on ATP-rankingin puolesta sijoitettuna suoraan kaavioon, mutta Virtanen joutuu selvittämään tiensä turnaukseen karsintojen kautta.

22-vuotias Virtanen aloittaa kauden ATP-rankingilla 168. Ranking pääsi tippumaan loppukauden 2023 aikana, sillä suomalaisen pelaamisen taso romahti melko rajusti syksyllä US Openin jälkeen.

Virtasella on kuitenkin oiva mahdollisuus nostaa rankingia tammi-helmikuun aikana, sillä puolustettavia pisteitä on todella vähän. Ensimmäinen kovempi testi tulee helmi-maaliskuun vaihteessa, kun Virtasen täytyy puolustaa Luganon haastajaturnauksen voitosta tulleet 75 pistettä.

Pisteitä Virtanen lähtee keräämään Hong Kongin ATP-250 -turnauksen karsinnoista. Suomalainen kohtaa sunnuntaina ensimmäisessä karsintaottelussaan Espanjan 26-vuotiaan Jaume Munarin. Munar on sijoitettu karsinnoissa kakkoseksi. Munar pitää hallussaan rankingia 86 tällä hetkellä. Espanjalaisen kausi 2023 päättyi Helsingin haastajaturnauksen puolivälierätappioon Ranskan Corentin Moutetia vastaan marraskuun alussa.

Mikäli Virtanen selvittää tiensä karsintojen finaalivaiheeseen kohtaa suomalainen joko Sveitsin Marc-Andrea Huslerin tai Japanin ATP-rankingin 149 omaavan Shu Shimabukuron.

Virtasella on Hong Kongin turnauksen jälkeen ohjelmassa karsinnat Australian avoimiin. Karsinnat käynnistyvät 8. tammikuuta ja pääturnaus 15. tammikuuta.

Viime vuoden karsinnoissa Virtanen taipui Chilen Nicolas Jarrylle ensimmäisellä kierroksella. Jarry pelasi erinomaisen kauden nousten parhaimmillaan jo 20 parhaan joukkoon ATP-listoilla.

Mikäli Virtanen ei selvitä tietään Australian avoimiin, niin Virtanen pelaa Challenger -kisassa Espanja Teneriffalla 15. tammikuuta alkaen. Turnauksessa on jaossa voittajalle 100 ATP-pistettä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Tennis