Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

Kärkihiihtäjä tulistui Tour de Skin tuomariston kyseenalaisesta päätöksestä: “He eivät kunnioita sääntöjä ja hiihtäjiä!”

Federico Pellegrino tulistui tuomariston päätöksestä Tour de Skillä
AOP

Italian maastohiihdon kärkinimi Federico Pellegrino tulistui Tour de Skin tuomariston päätöksestä sunnuntain 10 kilometrin perinteisen kisaan liittyen.

Tour de Skin tuomaristo armahti maanantain 10 kilometrin perinteisen väliaikalähtökisassa 12 hiihtäjää, joiden olisi sääntöjen mukaan pitänyt karsiutua Tourilta liian suuren aikaeron vuoksi.

Suomen Perttu Hyvärinen voitti ylivoimaisesti kyseisen kisan ja paineli matkan hurjaan vauhtiin. Tämä tarkoitti kuitenkin sitä, että kiertueen aikasääntöjen perusteella, 12 hiihtäjää olisi pitänyt pudottaa Tourilta ulos.

Kiertueen sääntöjen mukaan hiihtäjän aika ei saa olla yli 15 prosenttia voittajaa hitaampi tai tämä tipahtaa kokonaiskisasta ulos. Tällä kertaa tuomaristo päätti kuitenkin tehdä poikkeuksen ja antaa hiihtäjien jatkaa kiertueella.

Italian hiihtotähti Federico Pellegrino ei pitänyt päätöstä reiluna.

– Mielestäni päätös on huono. Muistan, kun olin urani alussa vain sprintteri ja jouduin taistelemaan tosissani pysyäkseni mukana Tourilla. Ja nyt näen tämän… se ei ole reilua, italialainen kritisoi Helsingin Sanomien mukaan.

Tuomariston päätöksen myötä muun muassa lauantain sprintin voittanut Ranskan Lucas Chanavat sai jatkaa kiertueella ja taistelee nyt Davosin sprintissä taas voitosta.

Sunnuntain kisassa myös olosuhteet kuitenkin heikkenivät loppua kohden ja häntäpään lähtijät kuten Chanavat kärsivät raskaan lumen hidastamasta radasta.

– Jos Fis (Kansainvälinen hiihtoliitto) haluaa muuttaa sääntöä, heidän pitää tehdä se ennen kisaa, jotta kaikki tietävät sen.

– Ongelma on, etteivät he kunnioita sääntöjä ja kaikkia hiihtäjiä, Pellegrino tulitti.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Talviurheilu