Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tennis

Jättiyllätys tenniksessä! – Kiinalaissensaatio järjesti jymypaukun

Kiinan Juncheng Shang on Hong Kongin kisassa välierässä.
Jättiyllätys tenniksessä! - Kiinalaissensaatio järjesti jymypaukun

Tennisvuosi 2024 on käynnistynyt ryminällä. Hong Kongin ATP-turnauksessa on nähty suomalaisittain todella iloisia hetkiä, sillä Suomen ykköspelaaja Emil Ruusuvuori on selvittänyt tiensä välieriin. Turnauksessa on nähty melkoisia yllätyksiä. Suurimmasta on vastannut vasta 18-vuotias kiinalaissensaatio.

Hong Kongin ATP-turnauksessa pelattiin perjantaina neljä puolivälieräottelua. Päivän ensimmäisessä kamppailussa Emil Ruusuvuori selvitti tiensä lauantain välierään.

Varsinainen jättipaukku nähtiin toisessa ottelussa, kun Kiinan 19 vuotta tammikuussa täyttävä Juncheng Shang kaatoi turnauksessa kolmanneksi sijoitetun Yhdysvaltain Frances Tiafoen. Shang nappasi ottelussa kaksi murtoa ja vei erät tylysti 6-4, 6-4 -lukemin nimiinsä.

Shang antoi ottelussa Tiafoelle vain yhden murtopallon ja selvitti tämän kunnialla. Asia tuntuu käsittämättömältä, sillä Shang sai ykkössyötön ottelussa ruutuun vain 46 prosentin varmuudella. Shang syötti ottelussa kolme ässää ja yhden kaksoisvirheen. Onnistuneista ykkössyötöistä kiinalaissensaatio voitti kuitenkin kolme neljästä ja kakkossyötöistä neljä viidestä.

Shang kohtaa turnauksen välierässä ykkössijoitetun Andrey Rublevin, joka kaatoi kolmieräisessä puolivälierässä kahdeksanneksi sijoitetun Ranskan Arthur Filsin 6-4, 1-6, 6-2 -lukemin.

Villin kortin Hong Kongin turnaukseen saanut Shang pitää ATP-rankingissa sijaa 183. Shang on selvittänyt turnauksessa tieltään ensimmäisellä kierroksella Serbian Laslo Djeren ja toisella kierroksella Hollannin Botic van de Zandschulpin.

Hollantilaista vastaan Shang pelasi kolmieräisen ottelun, jossa kaikki erät menivät katkaisupeliin. Taistelu kesti yhteensä kolme ja puoli tuntia.

Shangin menestys Hong Kongissa on hämmentävää, sillä kiinalainen hävisi viisi viimeistä otteluaan ATP-kiertueella vuonna 2023.

US Openissa kiinalaisen matka pysähtyi karsintoihin, kun karsintojen kolmannella kierroksella Suomen Otto Virtanen oli kolmieräisessä parempi 2-1 -erin. Washingtonin ATP-turnauksessa ennen US Openia Shang taipui puolivälierässä Tiafolle voitettuaan kuitenkin aina US Openin välieriin edenneen Ben Sheltonin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Tennis