Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Uncategorized

F1-kauden 2023 parhaat erikoisväritykset

F1-kauden 2023 parhaat erikoisväritykset
Pixapay

Formula 1 on supersuosittu vuosittain ajettava sarja, joka kokoaa maailman parhaat kilpa-autot ja kuljettajat yhteen kisasarjaan. Kaudet koostuvat useista Grand Prix –kilpailuista, jotka järjestetään eri puolilla maailmaa, ja joissa tiimit kilpailevat sekä kuljettajien että valmistajien mestaruuksista. Jokainen kausi tarjoaa erilaisia ratoja, sääolosuhteita ja teknisiä innovaatioita.

Vuoden 2023 kausi on saatu onnellisesti päätökseen ja se oli Red Bullin ja Max Verstappenin riemujuhlaa. Onkin aika katsoa taaksepäin. Tässä artikkelissa keskitymme kauden design-valintoihin ja listaamme sen parhaat ja näyttävimmät autojen väritykset. Jatka lukemista ja kuulet meidän valintamme kauden hienoimmista väreistä!

F1-auton väritys on hyvin mietitty kokonaisuus

Formula 1 -auton väri ei ole pelkkä väri, jonka se saa kauden aluksi tai jota talli käyttää. Minkä värinen on esimerkiksi ferrari? Punainen, kaikkihan sen tietävät. Värit jäävät mieleen ja ovat olennainen osa brändiä. Auton värityksellä tarkoitetaan myös pienempiä yksityiskohtia ja teippauksia, joilla voidaan viestiä paljon ja jotka mahdollistavat useampia brändivalintoja.

Aluksi, kuitenkin, ei ollut näin. Ensimmäisinä vuosinaan, mitä nyt tunnemme F1:na, käytettiin kansallisia värejä autoissa. Näin ollen saksalaiset tiimit käyttivät valkoista, italialaiset tiimit Ferrarille niin ominaista punaista ja uusiseelantilaiset McLarenin muutama vuosi sitten omaksumaa papaijan väriä. Ei edes ollut sponsoreita, kunnes Lotus alkoi käyttää niitä kuusikymmentäluvulla.

Mutta nykyään väri on erittäin tärkeä sekä valokuvissa että itse kuninkuusluokan kilpailuissa. Hyvä katselukokemus, oli se sitten live radalla tai kotisohvalla, vaatii sopivia värejä ja sponsoreiden näkyvyyttä, jotta katsojat voivat helposti tunnistaa eri yksipaikkaiset autot kilpailussa.

Usein auton väritys on sidoksissa pääsponsorien brändiväreihin, ja suunnittelussa pyritään luomaan visuaalisesti vaikuttava ja helposti tunnistettava ulkoasu. Logot, tiimin nimi ja sponsorien mainokset ovat tärkeä osa auton väritystä, ja ne on sijoitettu huolellisesti strategisiin paikkoihin.

Autojen erikoisväritykset vaihtelevat kauden aikana

Nykymuotoisessa formulasarjassa auton väritys voi vaihdella kauden aikana erilaisten erikoislakkausten tai teemavärien myötä. Niillä voidaan esimerkiksi juhlistaa joitain tiettyjä tapahtumia tai tukea hyväntekeväisyyskampanjoita.

Historiallisesti jotkut tiimit ovat tullleet tunnetuiksi tietystä värityksestä, kuten Ferrari punaisesta tai McLarenin oranssista. Tällainen tunnistettava väritys luo vahvaa brändi-identiteettiä ja auttaa faneja sitoutumaan tiimiin. Kaiken kaikkiaan F1-auton väritys on osa lajin visuaalista houkuttelevuutta ja vaikuttaa voimakkaasti kilpailun tunnelmaan.

Autojen väritykseen, kuten kaikkeen muuhunkin sarjassa, liittyy tiukat säännökset. F1 kausi 2023 oli hyvä designvuosi väritysten osalta. Loppuartikkelissa esittelemme hienoimmat teippaukset, jotka pääsivät tositoimiin. Esimerkiksi BOOGIEn ja Alfan yhteistyöväritys, joka oli kieltämättä kyllä upea, ei siis ole mukana listauksessa sillä sitä ei nähty kilpailuolosuhteissa.

Kauden 2023 upeimmat erikoisväritykset

Tässä muutamia kauden 2023 upeimpia erikoisvärityksiä:

07. McLarenin Chrome-auto Brittein GP:ssä. McLaren lähti Brittein GP:hen Chromen logo autonsa kyljessä. Rohkea, mutta ehkä hieman mauton veto.

06. Alpinen ”maastopukuväritys” Las Vegasista. Tiimi teki yhteistyötä Kappa-vaatemerkin kanssa ja loi A523:lle niin sanotun maastopukuvärityksen.

05. Williamsin USA:n lippu Yhdysvaltain osakilpailuissa. Williams lähti jenkeissä ajettaviin osakilpailuihin niin, että auton takaosaa koristi Yhdysvaltain lippu. Ei kovin yllättävää, mutta toimii.

04. Alfa Romeo neonvihreä Belgiasta. Alfa Romeon punainen sai sekaansa hieman neonvihreää Belgian osakilpailussa.

03. Red Bullin ”faniväritys” Yhdysvaltain osakilpailuissa. Red Bull teki sääntöön poikkeuksen ja ajoi värikkäällä fanien osittain suunnittelemalla autolla kaikki kolme uudella mantereella ajettua osakilpailua.

02. Alfa Romeon musta auto Las Vegasissa. Alfa Romeo lähti Las Vegasin osakilpailuun lähes täysin mustassa autossa. Tyylikäs, mutta ei kovin hyvin erottuva auto.

01. AlphaTaurin seepra Las Vegasissa ja Abu Dhabissa. Seepran tai tuulen tuiskeen näköinen valkoinen raidoitus kauden lopussa toi AlphaTaurille tämän listan kärkipaikan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Uncategorized