Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Pesäpallo

Seksuaalisesta häirinnästä epäillylle Superpesiksen tähtipelaajalle napsahti pitkä pelikielto

Joni Rytköstä epäillään häirinnästä
AOP

Urheilun eettinen kurinpitolautakunta on tehnyt päätöksen Joni Rytkösen häirintätapauksessa.

Joni Rytkösen tapaus nousi otsikoihin viime toukokuussa, kun Suomen Pesäpalloliitto ja miehen seura Joensuun Maila tiedottivat, että Rytköstä epäillään seksuaalisesta häirinnästä ja, että mies on hyllytetty joukkueen toiminnasta.

Nyt, yhdeksän kuukautta myöhemmin, olympiakomiten hallinnoima urheilun eettinen kurinpitolautakunta on määrännyt miehen noin viiden kuukauden pelikieltoon.

– Päätös perustui kokonaisuudessaan lautakunnalle esitettyyn näyttöön. Meillä oli paljon kirjallista todistelua ja otimme vastaan myös henkilötodistelua, olympiakomitean eettisen kurinpitolautakunnan puheenjohtaja Pirjo Aaltonen kommentoi.

Rytköstä epäiltiin kahteen alaikäiseen tyttöön kohdistuneesta seksuaalisesta häirinnästä. Miehen epäiltiin lähettäneen 15-16 vuotiaille tyttöpelaajille seksuaalissävytteisiä viestejä ja toiselle myös seksuaalisia kuvia ja videoita.

Kurinpitolautakunta oli epäilyistä samaa mieltä ja määräsi miehelle näin pelikieltoa.

– Erityisesti lapsia ja nuoria tulee suojella seksuaaliselta häirinnältä urheilun piirissä, lautakunta kirjoitti tiedotteessa Ylen mukaan.

Kurinpitolautakunta näki, että tapauksella on riittävää liitäntää urheiluun, sillä teot tapahtuivat lajiyhteisön sisällä ja Rytkönen käytti urheilijastatustaan väärin.

Rytkönen pelaa Joensuun Mailassa ulkokentällä kolmosvahtina ja sisäpelissä vaihtajana. Mies on yksi Superpesiksen tunnetuimpia pelaajia ja hän on pelannut sarjassa jo 10 vuotta. Pelejä hänelle on kertynyt noin 250 ja mies on ​muun muassa voittanut Superpesiksen etenijäkuninkuuden kolmella kaudella. Viime kauden mies oli joukkueen toiminnasta sivussa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Pesäpallo