Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tennis

Suomen tennistähdellä härkäviikot! – “Menestystä kaivataan…”

Otto Virtanen selvitti tiensä US Openiin.
AOP

Suomen miestenniksen tämän hetken kakkospelaaja on Otto Virtanen. Virtanen oli nousta viime vuonna jo ATP-rankingissa sadan parhaan joukkoon, mutta hyytyi sijalle 109 keväällä. Nyt suomalaistähdellä on todelliset härkäviikot käsillä, sillä sijoja ja pisteitä pitäisi pystyä puolustamaan.

22-vuotias Suomen miestenniksen kakkospelaaja Otto Virtanen on pelannut omaan tasoonsa nähden varsin heikon alkuvuoden.

Hong Kongin ATP-turnauksessa tammikuun alussa Virtanen voitti karsinnoissa Jaume Munarin, mutta sai tylyn selkäsaunan Sveitsin Marc-Andrea Huslerilta.

Virtanen pääsi mukaan Australian avointen karsintoihin, mutta taipui heti ensimmäisessä ottelussa tylysti Italian Andrea Vavassorille. Tämän jälkeen suomalainen voitti yhden ottelun Teneriffan haastajaturnauksessa, mutta kärsi tappion turnauksessa jälleen tällä viikolla puolivälieriin edenneelle Italian Francisco Maestrellille kahdessa erässä. Quimberin haastajaturnauksessa Virtanen sai toisella kierroksella luovutusvoiton, mutta joutui luovuttamaan puolivälierän.

Davis Cupissa suomalainen murskasi Turussa pelatussa ottelussa Australian avoimissa aina neljännelle kierrokselle edenneen Nuno Borgesin. Tätä seurasi kuitenkin tappio tylysti Adrian Andreeville Manaman haastajaturnauksessa Bahrainissa.

Tällä viikolla Virtanen on voittanut kaksi ranskalaispelaajaa Paun haastajaturnauksessa, jossa voittajalle on luvassa 125 ATP-pisteen potti. Turnauksen voitto nostaisi Virtasen ATP-rankingissa jo sijalle 130, missä suomalainen koko viime vuoden käytännössä vietti.

Perjantaina Virtanen kohtaa turnauksen puolivälierässä kokeneen Lucas Pouillen, joka pitäisi pystyä kaatamaan. Välierässä odottaisi todennäköisesti Yhdysvaltain Brandon Nakashima, joka on turnauksen kolmanneksi sijoitettu pelaaja.

Paljon pisteitä puolustettavana

Maaliskuu onkin Virtaselle todella kovaa aikaa. Suomalaisella sujui viime vuosi maaliskuun osalta todella hyvin, sillä Virtanen keräsi turnauksista huiman 195 pisteen potin voittamalla Lillen ja Luganon turnaukset sekä etenemällä Bielin haastajaturnauksessa puolivälieriin.

Ensi viikolla suomalainen pelaa Lillessä Challenger 100 -turnauksessa ja on sijoittamaton pelaaja. Reilun viikon päästä Virtanen pelaa Luganossa, jossa suomalainen puolustaa Lillen tavoin voittoa. Mikäli Virtaselle tulisi lähdöt näistä turnauksista ensimmäisellä kierroksella, niin ranking valahtaisi päälle 300’n. Luganon kisa on Challenger 75 -luokkaa ja sielläkin suomalainen on vielä tällä hetkellä sijoittamaton pelaaja. Voitto Paun haastajaturnauksessa nostaisi suomalaisen kärkisijoitettujen joukkoon.

Huhtikuussa käynnistyvällä massakenttäkaudella jokainen voitto tuo lisää pisteitä, sillä viime vuodelta on koossa nolla pistettä. Virtasen tämän ja tulevien viikkojen turnausten menestys avaa suomalaiselle mahdollisuuden nousta sadan joukkoon ennen vuoden toista Grand Slam -turnausta.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Tennis