Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Uncategorized

Yhdeksän tärkeintä asiaa, jotka sinun tulee tietää Suomen liigasta ja suomalaisesta jalkapallosta

Veikkausliiga logo

Veikkausliiga on Suomen jalkapalloliigan ykkösdivisioona ja se on Suomen jalkapalloliigan rakenteen ylin divisioona, johon kuuluu maan 12 parasta seuraa. Pääsponsori on Veikkaus, Suomen kansallinen vedonlyöntitoimisto, josta liiga on saanut nimensä. Veikkausliiga perustettiin vuonna 1990. Vuosina 1908-1930 mestaruus ratkaistiin Knockout Cup -kilpailuna. Kaudet 1990 ja 1991 Veikkausliiga pelattiin nimellä Futisliiga.

Keskeiset faktat ja luvut

Jos olet Veikkausliigan fani, sinun pitäisi tietää enemmän liigajärjestelmästä, ja on mahdollista, että jotkut jalkapallofanit eivät edes tiedä joitakin mielenkiintoisia faktoja Veikkausliigasta. No, alla on 10 tärkeintä asiaa, jotka sinun on tiedettävä Suomen liigasta, aivan kuten monipuoliset ja mukaansatempaavat tarjoukset, joita voit löytää alustoilta, kuten NetBet nettikasino.

  • Jari Litmanen: Jari Litmanen on Suomen kaikkien aikojen eniten pelannut pelaaja. Suomalainen entinen ammattilaisjalkapalloilija Litmanen pelasi hyökkäävänä keskikenttäpelaajana tai kakkoshyökkääjänä kansainvälisellä urallaan, joka kesti vuodesta 1989 vuoteen 2010. Vuodesta 1996 hän toimi Suomen maajoukkueen kapteenina vuoteen 2008 asti. Litmanen on yleisesti pidetty historian suurimpana suomalaisena jalkapalloilijana.
  • Teemu Pukki: Teemu Pukki on Suomen kaikkien aikojen paras maalintekijä. Hän on syntynyt 29. maaliskuuta 1990, pelaa Suomen maajoukkueessa ja hänen nykyinen seuransa on Minnesota United. Kansainvälisellä urallaan hän on tehnyt 39 maalia Suomen maajoukkueelle.
  • Liigan aikataulu: Liigaa pelataan vuosittain huhtikuusta lokakuuhun. Yhteensä 12 joukkuetta kilpailee keskenään sekä kotona että vieraissa kauden aikana, ja liiga jaetaan myöhemmin kahteen osaan (mestaruussarjaan ja haastajasarjaan).
    Veikkausliigan historia: Veikkausliiga perustettiin ammattilaisliigaksi vasta vuonna 1990. HJK on voittanut sen 16 kertaa, joista kuusi peräkkäin vuodesta 2009 alkaen, ja voittanut myös kaksi viimeistä mestaruutta. Ensimmäisen Veikkausliigan se voitti ja sijoittui toiseksi kolmella muulla kerralla.
  • Euroopan karsinnat: Mestarien liigan ensimmäisen karsintakierroksen saa Veikkausliigan voittaja, kun taas Eurooppa-konferenssiliigassa kilpailevat toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet joukkueet.
  • Ennätysesiintymiset: Eniten esiintymisiä Suomen liigassa tehnyt pelaaja on Toni Huttunen, joka teki MyPassa yli 440 esiintymistä. Vuonna 2005 hän voitti yhden mestaruuden ja sijoittui viidesti toiseksi, mukaan lukien neljä vuotta peräkkäin vuodesta 1993 alkaen.
  • Liigakierrokset: Suomen liigassa on yhteensä 8 sarjatasoa: Taso 1 on Veikkausliiga, joka on myös ylin sarjataso, jonka jälkeen tulevat Ykkönen, Kakkonen, Kolmonen, Nelonen, Vitonen, Kutonen ja Seiska.
  • Nousu ja lasku: Veikkausliigan sarjaporrasta alemmalle sijalle sijoittunut joukkue putoaa Ykkösessä, joka on toinen sarjaporras, kun taas Ykkösessä ensimmäiseksi sijoittunut joukkue nousee Veikkausliigaan.
  • Liigan säännöt: Yksi Veikkausliigan säännöistä on se, että ottelupäivän joukkueessa saa olla vain 3 lainapelaajaa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Uncategorized