Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Historiallinen suoritus Ella Junnilalta EM-kisoissa! – Tätä ei olla nähty 58 vuoteen

Korkeushyppääjä Ella Junnila
AOP

Ella Junnila hyppäsi upeasti yleisurheilun EM-kisoissa korkeushypyn finaaliin ensimmäisenä suomalaisnaisena 58 vuoteen.

Yleisurheilun EM-kisat on saatu tänään Roomassa käyntiin. Perjantai-iltana ratkottiin jo ensimmäiset Euroopan mestaruudet sekä käytiin karsintoja.

Naisten korkeushypyn karsinnoissa olivat mukana suomalaishyppääjät Ella Junnila sekä Heta Tuuri. Tuurin hypyt eivät tällä kertaa finaaliin saakka kantaneet, muta Junnila selvitti komeasti tiensä finaaliin. Junnilasta tuli ensimmäinen suomalaisnainen 58 vuoteen, joka on edennyt EM-kisoissa korkeushypyn finaaliin.

Junnila jätti aloituskorkeuden 1.76 välistä ja aloitti hypyt korkeudesta 1.81. Se meni helposti heti ensimmäisellä yli, niin kuin seuraavatkin korkeudet 1.85 ja 1.89. Myös karsintaraja 1.92 meni upeasti ensimmäisellä yli, joten Junnila pääsee loistavan karsinnan jälkeen valmistautumaan finaaliin.

– Loppukilpailu oli tavoitteena ja nyt se on saavutettu, joten lähdetään keskittymään siihen, Junnilan valmentaja Tuomas Sallinen iloitsi.

– Hypyt oli rauhallisia ja hallittuja. Loppujuoksun tasainen kiihtyvyys ja loppurytmi toimi, Sallinen summasi karsinnasta.

Junnilan hyppääminen näytti karsinnoissa vapautuneelta ja päättäväiseltä.

Tuuri avasi karsinnat selvittämällä aloituskorkeuden 1.76. Korkeudet 1.81 ja 1.85 Tuuri selvitti hienosti, mutta 1.89 oli naiselle tällä kertaa liikaa, eikä finaalipaikka näin irronnut.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Yleisurheilu