Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Koripallotähti Brittney Grinerin huumeoikeudenkäynti pitkittyy pitkittymistään

Brittney Griner sentteri UMMC Ekaterinburg
AOP

Yhdysvaltalaisen koripallotähden Brittney Grinerin huumeoikeudenkäynti jatkui tiistaina Venäjällä. Tällä kertaa kiisteltiin huumeiden käyttötarkoituksesta.

Yhdysvaltalaisen koripallotähden Brittney Grinerin huumeoikeudenkäynti venäläisessä tuomioistuimessa keskittyi tiistaina todisteisiin, joiden mukaan kannabista, vaikka se on laitonta Venäjällä, pidetään muissa maissa laillisena lääkekäytössä.

Griner on myöntänyt kantaneensa kannabisöljyä sisältäviä sähkötupakkakanistereita, kun hänet pidätettiin helmikuussa Venäjällä Moskovan lentokentällä, mutta hän väittää, ettei hänellä ollut rikollista tarkoitusta ja että kanisterit päätyivät vahingossa hänen matkatavaroihinsa hätäisen pakkaamisen takia. Puolustuksella oli myös lääkäri tukemassa lääkeväitteitä.

– Emme väitä, että Brittney otti sen tänne lääkkeenä. Sanomme edelleen, että hän toi sen tänne tahattomasti, koska hänellä oli kiire, puolustusasianajaja Aleksander Boikov perusteli.

– Venäjän yleisön on tiedettävä, ja ennen kaikkea Venäjän tuomioistuimen on tiedettävä, että sitä ei käytetty virkistystarkoituksiin Yhdysvalloissa. Sen määräsi lääkäri.

Grineria uhkaa jopa kymmenen vuoden vankeustuomio, jos hänet tuomitaan syylliseksi. Lääkärinlausunto ja Grinerin myöntäminen, että hänellä oli kanisterit, on tarkoitettu tuottamaan hänelle lievä tuomio.

– Meillä on paljon lieventäviä tekijöitä. Toivomme siis, että tuomioistuin ottaa sen huomioon. Venäjän tuomioistuimilla on itse asiassa hyvin laaja harkintavalta tuomion suhteen, Maria Blagovolina, toinen Grinerin asianajajista, kertoi.

Hitaasti etenevä oikeudenkäynti ja Grinerin viiden kuukauden pidätys ovat herättäneet voimakasta kritiikkiä joukkuetovereiden ja kannattajien keskuudessa Yhdysvalloissa, joka on virallisesti julistanut hänet väärin pidätetyksi, minkä Venäjän viranomaiset kielsivät jyrkästi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Koripallo