Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Entinen olympiamitalisti Nathan Baggaley 25 vuoden vankeuteen kokaiinin salakuljetuksesta

Nathan Baggaley melonta Australia
AOP

Australialainen entinen huippumeloja Nathan Baggaley on tuomittu veljensä ja toisen muun miehen kanssa pitkiin vankeusrangaistuksiin kokaiinin salakuljetuksesta.

45-vuotias Nathan Baggaley toi Australialle hopeamitalit Ateenan vuoden 2004 olympialaisista 500 metriltä sekä kajakkiyksiköistä että -kaksikoista. Nyt mies tuomittiin yhdessä 39-vuotiaan pikkuveljensä Dru Baggaleyn ja kolmannen miehen kanssa pitkiin vankeusrangaistuksiin. Kolmikko yritti salakuljettaa Australiaan yli 200 miljoonan Australian dollarin arvoista kokaiinierää.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun veljekset ovat ongelmissa lain kanssa huumeiden vuoksi. Kaksikko tuomittiin vuonna 2009 vankeuteen ekstaasitablettien valmistamisesta ja myymisestä. Vuonna 2015 veljekset saivat tuomion huumausaineiksi luokiteltavien tablettien valmistamisesta ja metamfetamiinin valmistamisen suunnittelusta.

Dru tuomittiin 28 vuodeksi vankeuteen ja ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen 16 vuoden ajaksi, kun taas Nathan sai 25 vuoden vankeusrangaistuksen ja hänellä on oikeus ehdonalaiseen vapauteen 12 vuoden palveluksen jälkeen.

Brisbanessa käydyn oikeudenkäynnin aikana tuomioistuin kuuli, että Dru ja toinen mies matkustivat satoja kilometrejä avomerelle Pohjois-Uudesta Etelä-Walesista ja poimivat 650 kiloa kokaiinia ulkomaiselta alukselta. Paluumatkalla heidät äkättiin ja miehet alkoivat heittää lastia yli laidan matkalla takaisin mantereelle, kun he huomasivat Australian laivaston partioveneitä jahtaamassa heitä.

Queenslandin vesipoliisi pidätti miehet pian takaa-ajon jälkeen. Miesten asianajajat väittivät oikeudenkäynnissä, että Dru oli uskonut kymmenien pakkausten sisältävän tupakkaa, kun taas Nathan ei tiennyt mitään suunnitelmasta tuoda mitään laittomia aineita. Nathania syytettiin kun oli selvitetty, että hän osti ja varusti veneen, jota käytettiin epäonnistuneessa juonessa.

Rangaistuskuulustelussa syyttäjä Ben Power kertoi tuomioistuimelle, että miehet olivat vakaalta taustalta ja motivoituneita ahneudesta.

– Molemmilla oli kyky saavuttaa asioita. Molemmilla oli erityyppisiä takaiskuja, mutta kumpikaan heistä ei ollut riippuvuuden kourissa. Viime kädessä syy heidän osallistumiseensa oli ansaita erittäin suuri summa rahaa, Power taustoitti.

Tuomioistuimelle kerrottiin myös, että molemmilla miehillä on laaja rikoshistoria Queenslandissa ja Uudessa Etelä-Walesissä, ja molemmat olivat istuneet vankilassa vakavien huumeisiin liittyvien rikosten vuoksi. Tuomioistuin kuuli myös, että Dru oli viettänyt yli 11 viimeisestä 14 vuodesta vankilassa.

Molempien miesten lakimiehet kertoivat tuomioistuimelle, että kaikilla tuomituilla oli mielenterveysongelmia, mukaan lukien Nathanin pitkäaikainen masennusdiagnoosi.

Korkeimman oikeuden tuomari Ann Lyons hylkäsi veljien vaatimukset ja tuomitsi heidät sillä perusteella, että Dru oli operaation pääjärjestäjä ja että Nathan oli aktiivisesti mukana päivänä, jona kaksi miehistä menivät merelle ja hänet oltiin palkitsemassa huomattavasti roolistaan.

Tuomari Lyonsin mukaan on tärkeää, että heidän tuomionsa osoittaa selvästi ihmisille, että heidän rikkomuksensa on vakava ja että heidän rangaistuksensa on pelote muille.

– Selventääksemme, että tämän tyyppiset toimet saavat merkittäviä rangaistuksia, Lyons täsmensi.

Lyons sanoi ymmärtäneensä, ettei kumpikaan veli ole huumeiden jakeluhierarkian kärjessä, mutta molemmilla oli tärkeä rooli. Motivaatio oli selvä taloudellinen hyöty, hän totesi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut