Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Suomalaisille kilpa- ja huippu-urheilun sarjoille jättimäinen tukipotti

koripallo
AOP

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt ylimpien kilpa- ja huippu-urheilun sarjojen toiminnan turvaamiseen korona-avustuksina 5 115 000 euroa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämillä avustuksilla tuetaan lajiliittojen järjestämien ylimpien joukkuelajien sarjatasojen seuroja tilanteessa, jossa viranomaispäätöksen seurauksena ottelutapahtumat jouduttiin järjestämään suljetuin ovin ilman yleisöä tai rajoitetuilla katsojakapasiteeteilla 1.12.2021-28.2.2022 välisenä aikana.

Avustukset myönnetään täysimääräisesti edelleen jaettavaksi sarjatoimintaan osallistuneille seuroille.

Suurimman avustuksen sai Suomen Jääkiekkoliitto Ry (1 421 000 €). Muita avustuksen saajia olivat Suomen Koripalloliitto Ry (1 225 000 €), Suomen Salibandyliitto Ry (1 108 000 €), Suomen Lentopalloliitto Ry (915 000 €), Suomen Palloliitto Ry (196 000 €), Suomen Käsipalloliitto Ry (185 000 €) ja Suomen Jääpalloliitto Ry (65 000 €).

Hallituksen tekemät korona-rajoitukset purivat kausina 2020, 2021 ja 2022 todella ankarasti suomalaiseen urheiluelämään, erityisesti pääsarjatasoilla. Varsinkin monelle pienemmälle lajille lipputulot ovat merkittävä tulonlähde ja kun pelejä joko peruttiin, siirrettiin tai pelattiin tyhjille katsomoille, tuli monen joukkueen kassavirtaan iso lovi.

Pahimmissa uhkakuvissa moni taho maalaili jo useiden seurojen ja sarjojen konkursseja, mutta uhkakuvat eivät kuitenkaan toteutuneet. Kestää silti todennäköisesti useita vuosia, että seurojen talous paranee jälleen ja yleisömäärät palaavat korona-aikaa edeltävälle tasolle. Tällä hetkellä ei ole voimassa lainkaan yleisömäärärajoituksia.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Koripallo