Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com
Pussit.com mainos iso

Koripallo

Korisliigan Vilpas hankki NCAA:ssa parhaana puolustajana palkitun takamiehen

Salon Vilpas miesten Korisliiga
AOP

Tulevaan Korisliiga-kauteen valmistautuva Salon Vilpas on solminut kolmannen amerikkalaissopimuksensa 193-senttisen Jalon Pipkinsin kanssa. Teksasilaissyntyinen takamies liittyy viikinkiryhmään Purdue Fort Waynen yliopiston Mastodons-joukkueesta.

23-vuotias Jalon Pipkins on kunnostautunut yliopistokentillä ennen kaikkea kovana puolustajana, mistä kertoo valinta NCAA:n Horizon league -konferenssin parhaimpien puolustajien joukkoon viime kauden päätteeksi.

Pipkins aloitti koripallouransa kotikaupungissaan Teksasin Parisissa, jossa hän oli oman lukionsa tähtipelaaja. Yliopistouransa Pipkins aloitti vuonna 2017 kultaisessa osavaltiossa, California State University Northridgessa. Tulokaskauden jälkeen hän kävi kuitenkin hakemassa uutta vauhtia Paris Junior Collegesta, jossa hän kuului joukkueensa parhaimmistoon.

Seuraavalla kaudella edessä oli paluu takaisin NCAA-ympyröihin Loyola Chicagon paidassa. Viimeiset kaksi yliopistovuottaan Pipkins vietti Purdue Fort Waynen yliopistossa. Kaudella 2020–2021 Pipkins pelasi 23 ottelua 14.3 pisteen ja 3.1 levypallon keskiarvolla.

Super seniori -kaudellaan Pipkins oli joukkueensa tärkeimpiä palasia ja keräsi mainetta vastustajan parhaiden pelaajien pysäyttäjänä. Kauden keskiarvot olivat jälleen komeat: 13.5 pistettä ja 3.2 levypalloa.

– Jalon on vahva ja urheilullinen kakkospaikan pelaaja. Häneltä löytyy nopeutta ja räjähtävyyttä pallon kanssa, ja hän pääsee puolustajastaan ohi niin avoimella kentällä kuin kaarellakin. Puolustuspäässä hänellä löytyy taitoa ja asennetta pysäyttää vastustajia useammallakin pelipaikalla, päävalmentaja Jussi Savolainen luonnehti uutta suojattiaan.

Pipkins on tiedotteen mukaan Vilppaan kymmenes sopimuspelaaja ja seuraa etsii vielä yhtä vahvistusta kolmospaikalle.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo