Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Tennis

Venäläinen tennispelaaja Natela Dzalamidze keksi keinon kiertää Wimbledonin pelikieltoa

Natela Dzalamidze tennis Georgia
AOP

Venäläiset ja valkovenäläiset pelaajat on asetettu Ukrainan-sodan vuoksi pelikieltoon Wimbledonin avoimessa tennisturnauksessa. Nyt yksi venäläispelaaja on löytänyt keinon kiertää kieltoa.

Venäläissyntyinen naisten nelinpelipelaaja Natela Dzalamidze on vaihtanut kansallisuuttaan georgialaiseksi päästäkseen osallistumaan Wimbledonin avoimeen tennisturnaukseen. Dzalamidze on edustanut tähän saakka tenniskentillä Venäjää.

Wimbledon asetti kaikki venäläiset ja valkovenäläiset pelaajat pelikieltoon tämän kauden turnauksessaan Venäjän hyökättyä Ukrainaan. Toisin kuin muut grand slam -turnaukset, Wimbledon ei salli venäläisten ja valkovenäläisten pelaajien pelaamista neutraalien tunnusten alla.

29-vuotias Dzalamidze on ilmoittautunut virallisesti Wimbledoniin georgialaisena. Vielä toukokuussa Ranskan avoimessa tennisturnauksessa nainen pelasi neutraalien tunnusten alla venäläisenä pelaajana. Dzalamidze osallistuu Wimbledonin naisten nelinpeliturnaukseen serbialaisen Aleksandra Krunićin parina.

Wimbledonin turnauksen järjestävä All England Lawn Tennis and Croquet Club kommentoi georgialaisen tilannetta toteamalla, ettei se ole osallisena pelaajien kansallisuuden vaihtamisessa.

– Pelaajan kansallisuus, joka määritellään sen lipun mukaan, jonka alla he pelaavat ammattitapahtumissa, on sovittu prosessi, jota hallitsevat kiertueet ja Kansainvälinen tennisliitto ITF.

Naisten tennisammattilaisten kattojärjestö WTA ei ole kommentoinut tapahtunutta.

Dzalamidze on naisten nelinpelin maailmanrankingissa 43. sijalla. Wimbledonin turnaus pelataan 27.6.-10.7.2022.

Mainos

Mainos

Mainos

Koripallo

Mainos

Formula 1

Mainos

Ralli

Mainos

Tennis

Mainos

Lentopallo

Lisää aiheesta Tennis