Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Koripallo

NBA:n Phoenix Suns teki jälleen tasa-arvohistoriaa – Ensimmäinen avoimesti homo toimihenkilö organisaatiossa

Phoenix Suns koripallo NBA
AOP

Koripallon NBA:ssa pelaavan Phoenix Sunsin strategia- ja arviointitoimintojen varapuheenjohtaja Ryan Resch kertoi viikonloppuna homoudestaan julkisuuteen. Miehestä tuli samalla ensimmäinen avoimesti homo NBA-seuran toimihenkilö. Sunsin toimitusjohtaja Rick Weltsistä tuli jo aiemmin ensimmäinen avoimesti homo johtohenkilö.

NBA-seura Phoenix Suns on profiloitunut tällä vuosituhannella historiallisilla saavutuksilla. Seurasta on tullut sekä ensimmäinen avoimesti homo johtohenkilö että ensimmäinen avoimesti homo toimihenkilö. Toimitusjohtaja Rick Welts tuli kaapista ulos jo vuonna 2011 ja nyt seuran strategia- ja arviointitoimintojen varapuheenjohtaja Ryan Resch teki samoin.

Resch kertoi ESPN:n haastattelussa viikonloppuna kertoneensa homoudestaan Sunsin väelle jo viime talvena.

– Viime kädessä tavoitteeni on normalisoida liigassa ja sen ulkopuolella olevien homojen ja naisten olemassaolo koripallopuolella, mies kertoi.

Reschin entinen alainen Luke Loucks kertoi, että ilmoitus ei ollut maatamullistava.

– Hänen kaapista tulemisensa ei ollut iso asia päivittäisessä toiminnassamme tai henkilökohtaisessa suhteessani Ryaniin. Kunnioitamme hänen rohkeuttaan ja hänen päätöstään ilmoittaa meille, mutta se ei todellakaan muuttanut mitään – koska sen ei pitäisi muuttaa.

Resch oli paininut homoutensa kanssa jo aiemmalla urallaankin, mutta kun mies sai vakityön Sunsista, asiat saivat uutta pontta.

– Kun saavuin Phoenixiin, selvisin parista ensimmäisestä vuodesta uudestaan ​​tekemällä samaa. Yritin häiritä itseäni urallani samalla kun yritin piilottaa sisälläni totuuden, jonka olen alkanut ymmärtää: “Hei, mies, et luultavasti ole täysin hetero, ja siksi sinulla on erittäin vaikea aika laittaa työ sivuun ja sitoutua tyttöystävän löytämiseen”.

– Sitten pandemia iski, ja kuten niin monen ihmisen ankkurini, joka oli tiimi, revittiin pois. Epävarmuuden ja vapaa-ajan määrä todella antoi minulle mahdollisuuden ottaa askeleen taaksepäin elämässäni ja ymmärtää, että tämä ei ole pysyvää – koripallo ei ole pysyvää, Phoenix Suns ei ole pysyvä, urasi ei ole pysyvä. Minun piti laittaa itseni ulos, mies kertoo.

Lopulta korona antoi viimeisen uskalluksen sysäyksen.

– Olin seurustellut naisten kanssa aiemmin, ja aloin tehdä sitä uudelleen ja kehitin pari suhdetta tuon ajanjakson aikana, mikä ei ollut helppoa pandemian aikana. Lopulta se saavutti minulle pisteen, jossa en enää voinut paeta omaa todellisuuttani.

– Lopulta sanoin itselleni: “Lopeta itsesi hukuttaminen työhön, älä yritä piiloutua kaiken tämän taakse tekosyynä sille, etten vain kohtaa sitä, kuka olet ja mitä olet”.

Sunsilla synkkä historia suvaitsevuuden kanssa

ESPN:n mukaan useat Sunsin työntekijät ovat kertoneet Sunsin omistajan Robert Sarverin ja muiden organisaatiossa olevien rasismista ja naisvihasta ja NBA tutkii parhaillaan Sunsia. Resch kertoi haastattelussa, ettei ole kohdannut ongelmia.

– En ollut nähnyt häntä tai minulla ei ole ollut mahdollisuutta puhua hänen kanssaan henkilökohtaisesti muutamaan kuukauteen sen jälkeen, kun tulin ulos toimitusjohtaja James Jonesille ja muulle organisaatiolle. Silloinen poikaystäväni oli käynyt peleissä sinä aikana.

– Kun kerroin Robertille pari viikkoa sitten, hän oli hämmästyttävä. Hän sanoi minulle: “Olen niin iloinen, että tunnet olosi riittävän mukavaksi elääksesi sellaisena kuin olet ja tuodaksesi jonkun erityisen sinulle peliin”. Puhuimme Weltsistä. Parasta keskustelussa oli keskustelumme siitä, kuinka työn laatu ratkaisee urani ammatillisesti franchising-yhtiössä. Kyse on ansioista, mies iloitsi.

Resch kertoo aikovansa tehdä parhaansa edistyksen eteen.

– Mitä tulee kulttuurin parantamiseen, se kuka minä olen, auttaa siinä. Empatia ja ammattimaisuus ovat tämän kulttuurin tunnusmerkki Jamesin ja minun johdolla. Se on huomionarvoista. En voi puhua muiden kokemuksista Robertista, mutta omani ovat olleet myönteisiä.

Resch ei osaa sanoa, miksei NBA:ssa ole vielä avoimesti homoja pelaajia, vaikka tilastollisten todennäköisyyksien mukaan heitä melko varmasti on.

– Luulen, että ihmiset odottavat paljon yksinkertaisempaa vastausta kuin mitä homomiehet pystyvät antamaan tarkasti, kun heiltä kysytään – se ei välttämättä ole niin leikattu ja kuiva kuin luulisi.

– Kun puhumme pelaajista, valmentajista ja muista koripallon toiminnassa olevista ihmisistä – joista monet ovat 20-30-vuotiaita ja vielä kehitysvuosissaan – mielestäni meidän on muistettava, että he ovat mahdollisesti tekemässä sen mitä tein ja täyttämässä tuon tyhjyyden.

Reschin mukaan pelaajilla on muutenkin tolkuttomasti paineita.

– Olen yksi niistä, jotka uskovat, että vaadimme aivan liikaa liigan nuorilta miehiltä. Pyydämme 19- ja 20-vuotiaita olemaan monen miljardin dollarin franchising-yhtiöiden kasvot. Pyydämme 21- ja 22-vuotiaita esiintymään korkeimmalla tasolla stressaavimpina hetkinä koko koripallomaailman edessä. Pyydämme 23- ja 24-vuotiaita olemaan huolissaan sadoista miljoonista dollareista.

– Kun sinulla on kaikki tuo ulkoinen paine ja huomio siitä, mitä ympärilläsi tapahtuu, sinulla ei todellakaan ole paljon aikaa miettiä, mitä sisälläsi tapahtuu.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo