Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Formula 1

Entinen F1-pomo jälleen ongelmissa – Uhkana luovutus kotimaahansa

Vijay Mallya liikemies Intia
AOP

Entisen Formula 1 -talli Force Indian entinen pääomistaja Vijay Mallya tuomittiin Intian korkeimmassa oikeudessa talousrikoksista.

Intian korkein oikeus on tuominnut intialaisen liikemiehen Vijay Mallyan neljäksi kuukaudeksi vankeuteen. Tuomio liittyy Mallayan ennen omistaman Kingfisher Airlines Ltd:n konkurssiin, jonka yhteydessä jäi maksamatta runsaasti velkoja eri velkojille.

Oikeuden mukaan Mallaya oli pimittänyt omaisuuttaan velkojilta Kingfisher Airlinesin vuonna 2012 tapahtuneen konkurssin yhteydessä. Korkein oikeus totesi Mallayan syylliseksi halventamiseen. Mies todettiin syylliseksi samaan rikokseen jo vuonna 2017, kun paljastui, että hän oli siirtänyt 40 miljoonaa dollaria lapsilleen ohi velkojien.

Kaiken kaikkiaan Mallayalla arvioidaan olevan velkoja yli miljardin dollarin edestä. Häntä vastaan on nostettu myös useita erilaisia syytteitä eri oikeusasteissa liittyen hänen talousepäselvyyksiinsä.

Mallaya asuu nykyisin Isossa-Britanniassa, jossa hänen väitetään pakoilevan velkojiaan ja vastuitaan. Mallaya on itse kiistänyt väitteet. Intia on vaatinut miehen luovuttamista useaan otteeseen ja loppuvuodesta 2018 lontoolainen tuomioistuin päättikin, että mies voidaan luovuttaa kotimaahansa.

Mallaya on taistellut jo kauan luovutuspäätöstä vastaan, mutta hän hävisi lopullisen valituksensa vuonna 2020 ​​Lontoon High Courtissa. Mies on kuitenkin pakoillut onnistuneesti viranomaisia.

Mallaya johti Formula 1:ssä Force India -tallia 2008-2018. Tallin menestys oli heikkoa ja se ajautui lopulta konkurssiin. Liikemies Lawrence Stroll osti tallin jäännökset ja muutti sen nykyiseksi Aston Martiniksi.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1