Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Susijengi auu! – Suomi teki sunnuntai-illassa Ruotsin avulla huiman tempun

Susijengi koripallo Suomen miesten maajoukkue
AOP

Suomen miesten koripallomaajoukkue teki huikean uroteon ja selvisi ensi vuonna pelattaviin MM-kisoihin. Temppu irtosi omalla Viro-voitolla ja Ruotsin Israel-voitolla.

Ruotsin myöhäisillan 95-83-yllätysvoitto Israelista takasi Suomen miesten koripallomaajoukkueelle paikan elo-syyskuussa 2023 pelattavissa Filippiinien, Indonesian ja Japanin MM-kisoissa. Susijengi on ensimmäinen joukkue Euroopan MM-karsinnoissa, joka varmisti MM-kisapaikkansa.

Susijengi esiintyi MM-kisatasolla edellisen kerran villillä kortilla Espanjassa vuonna 2014. Tällä kertaa MM-kisavoitto varmistui hurjat neljä ottelua ennen MM-jatkokarsintojen päättymistä.

– Isot kiitokset Ruotsin suuntaan meille mieluisasta tuloksesta. Tässä vaiheessa on syytä olla suunnattoman ylpeä koko ryhmästä ja yhteisestä saavutuksestamme. Vähän ollaan aikataulussa edellä, mutta ehkä se on tällaisessa tapauksessa suotavaa, Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi riemuitsi.

– Nyt pidetään maanantai vapaata hyvillä mielin. Sitten käännetään kaikki huomio kohti Prahaa ja EM-kisoja ja jatketaan hyvää virettä myös siellä.

Nuoremman kollegansa iloon yhtyy myös Susijengin pitkäaikainen päävalmentaja ja nykyinen sports director Henrik Dettmann.

– Tämähän oli Ruotsin kanssa sovittu juttu. Me avustimme heidät MM-jatkokarsintoihin voitolla Kroatiasta ja nyt he avustivat meidät MM-kisoihin, Dettmann naureskeli.

– Tämä on historiallinen hetki suomalaisessa koripallossa ja tästä on kaikkien asianomaisten syytä olla ylpeitä. Nyt työ jatkukoon samalla määrätietoisuudella, samalla ammattitaidolla ja samalla energialla Prahan EM-kisakentille.

Vuosien 2021–23 MM-jatkokarsinnat huipentuvat marraskuussa 2022 ja helmikuussa 2023 pelattavissa ikkunoissa. Ensi vuoden MM-kisat pelataan Filippiineillä, Indonesiassa ja Japanissa 25.8-10.9.2023.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo