Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Muut

WADA otti tiukan kannan kahteen kiistanalaiseen doping-aineeseen – Ei armoa väärinkäyttäjille

Maailman antidoping-toimisto WADA
AOP

Maailman antidoping-toimisto WADA päivitti perjantaina kantaansa kannabiksen ja tramadolin suhteen. Yllätyksiä ei odotettu sen enempää kuin saatukaan.

Maailman antidoping-toimisto WADA:ta pyydettiin tarkistamaan kannabiksen psykoaktiivisen ainesosan THC:n asema doping-säännöstössä yhdysvaltalaisen pikajuoksijan Sha’Carri Richardsonin tapauksen jälkeen.

Nainen joutui jäämään sivuun Tokion vuoden 2021 kesäolympialaisista ja sai kuukauden kilpailukiellon annettuaan positiivisen näytteen USA:ssa järjestetyssä kilpailussa, jossa hän voitti 100 metrin juoksun. Pikajuoksija kertoi polttaneensa kannabista keinona selviytyä äitinsä kuolemasta.

WADA:n nimittämät asiantuntijat kuulivat kannabista käyttäviä urheilijoita. Asiantuntijoiden päätelmien mukaan kannabiksen käyttö oli urheilun hengen vastaista.

WADA:n pääjohtaja Olivier Niggli myönsi perjantaina, ettei päätöksenteko ollut helppoa.

– WADA on myös tietoinen siitä, että asiantuntijoiden perusteellinen arviointi ei tue niitä harvoja pyyntöjä, jotka koskevat THC:n poistamista kieltoluettelosta. Olemme myös tietoisia siitä, että monien maiden lait – samoin kuin laajat kansainväliset sääntelylait ja käytännöt – tukevat kannabiksen säilyttämistä luettelossa tällä hetkellä.

WADA huomautti myös korkean kynnyksen rekisteröidä positiivinen THC-testi ja totesi, että se on yhteensopiva merkittävästi heikentyneen urheilijan tai usein käyttävän urheilijan kanssa.

Tramadoli sai tylyn kohtalon

Toinen uusi päätös koski opiaattilääke Tramadolia. Se kielletään nyt erillisellä päätöksellä tammikuusta 2024 alkaen.

WADA:n lausunnossa viitattiin muun muassa pyöräilyn kohtaamiin ongelmiin Tramadolin kanssa ja sen kerrottiin alleviivaavan päätöksen tärkeyttä.

– Tramadolin väärinkäyttö ja sen annoksesta riippuvaiset riskit fyysiseen riippuvuuteen, opiaattiriippuvuuteen ja yleisen väestön yliannostukseen ovat huolestuttavia ja johtaneet siihen, että se on monissa maissa valvottu huume.

WADA totesi myös, että kilpailukiellon täytäntöönpanon odotus vuoteen 2024 asti antaa aikaa kouluttaa urheilijat ja joukkuelääkärit ja käsitellä tramadolin turvallista käyttöä kliinisiin tarkoituksiin.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut