Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

SUL:n hallitus jyrähti Venäjän paluuaikeista kansainvälisiin kisoihin: “Käyty keskustelu on käsittämätön”

Venäjä
AOP

Suomen Urheiluliiton SUL:n hallitus tiedotti perjantaina vetoavansa Kansainväliseen olympiakomiteaan IOC:hen ja muihin urheilun kansainvälisiin kattojärjestöihin, ettei venäläisille urheilijoille vielä raotettaisi ovea kansainvälisiin kisoihin.

Yhdysvaltain olympia- ja paralympiakomitean puheenjohtaja Susanne Lyons kertoi hiljattain, että Kansainvälinen olympiakomitea IOC on keskustellut ehdoista, joilla venäläiset urheilijat voisivat ehkä palata kansainväliseen kilpailutoimintaan.

Suomen Urheiluliiton SUL:n hallitus katsoo monien muiden urheilujärjestöjen tapaan, että nyt kun Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa jatkuu, ei ole oikea hetki keskustella venäläisten urheilijoiden paluusta kansainvälisiin kilpailuihin.

– IOC:n piirissä käyty keskustelu on käsittämätön tilanteessa, jossa venäläisurheilijoiden kansainvälisistä kisoista sulkemisen syyt eivät ole poistuneet. Sen sijaan sotatoimet ja Venäjän toteuttamat julmuudet ovat pikemminkin kiihtyneet, SUL:n varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen painottaa.

– Tällaista keskustelua ei tule käydä ennen kuin sotatoimet Venäjän osalta on lopetettu. On myös selvää, että jos venäläiset urheilijat hyväksyttäisiin kisoihin, yritykset vetäytyisivät ja vaikutukset urheilun taloudelliseen puoleen olisivat mittavat.

Pakarinen muistuttaa, että urheilujärjestöissä ymmärretään sulun inhimillinen puoli, eli se mitä Venäjän sulkeminen kansainvälisistä kisoista yksittäiselle urheilijalle aiheuttaa.

– Me toki toivomme, että Venäjän sotatoimet Ukrainassa päättyvät pian ja venäläiset urheilijat nähtäisiin taas kilpakentillä, Pakarinen muistuttaa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut