Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Koripallotähti Brittney Griner jäi telkien taakse – Puolustusasianajajat tyrmistyivät

Brittney Griner sentteri UMMC Ekaterinburg
AOP

Koripallotähti Brittney Griner sai taannoin vankilatuomion Venäjällä huumeiden salakuljetuksesta. Nyt selvisi, ettei nainen ole myöskään saamassa juurikaan helpotusta tuomioonsa.

Venäläinen tuomari on jättänyt koripallotähti Brittney Grinerin vankilatuomion huumeiden salakuljetuksesta voimaan. Tuomion pituus säilyi yhdeksässä vuodessa ja vaikka kärsitty tutkintavankeus sitä hieman lyhentääkin, tuomio on pitkä.

Tuomari päätti, että Grinerin tuomiota muutetaan niin, että se ottaa huomioon hänen vankeutensa, joka alkoi 17. helmikuuta Moskovan lentokentällä tehdystä pidätyksestä. Jokainen tutkintavankeuden päivä lasketaan 1,5 päivänä hänen vankeusrangaistustaan kohtaan.

Päätös tehtiin tiistaina järjestetyn valituskäsittelyn jälkeen, jossa Griner, jota naisen kotimaa Yhdysvallat pitää laittomasti pidätettynä, pyysi jälleen anteeksi, kun hän ja hänen asianajajansa pyysivät tuomioistuimelta lievempää rangaistusta väittäen, että tuomio oli epäoikeudenmukainen ja perusteeton Venäjän lain mukaan.

Asianajajat vaativat tuomioistuinta vapauttamaan Grinerin syytteistä pitäen hänen tuomiotaan suhteettomana ja aiempaa oikeuden päätöstä vääränä, koska siinä väitettiin, että Grinerillä oli rikollinen tarkoitus.

– Olen ollut täällä melkein kahdeksan kuukautta, ja ihmisille, jotka ovat tehneet vakavampia rikoksia, on annettu vähemmän kuin mitä minulle on annettu, Griner kommentoi.

– Toivon todella, että tuomioistuin muuttaa tätä tuomiota. Se on ollut hyvin, hyvin stressaavaa ja erittäin traumaattista mielelleni ja psyykelleni ja se, että olen poissa perheeni luota ja en ole pystynyt kommunikoimaan.

Grinerin asianajajat ilmaisivat pettymyksensä kuulemisen jälkeen ja sanoivat lausunnossaan, että tuomio “sisältää lukuisia puutteita” ja heidän mielestään “rangaistus on liiallinen”.

Yhdysvaltain viranomaiset ovat yrittäneet varmistaa Grinerin ja toisen Venäjällä vangitun amerikkalaisen Paul Whelanin vapauttamisen ehdottamalla vankien vaihtoa Venäjän kanssa. Nämä ponnistelut ovat jatkuneet viime viikkoina, kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Jake Sullivan sanoi tiistaina lausunnossaan, jossa viimeisintä kuulemista kutsuttiin “huijaukseksi”.

– Presidentti Joe Biden on ollut erittäin selvä siitä, että Brittney on vapautettava välittömästi, Sullivan jyrähti.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo