Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Kamppailulajit

USA:n nyrkkeilyliitto löi kovan ukaasin pöytään – Miten käy nyrkkeilyn MM-kisojen?

nyrkkeily

Yhdysvaltain nyrkkeilyliitto USA Boxing tiedotti aiemmin tällä viikolla, että se jättää väliin tulevat Kansainvälisen nyrkkeilyliiton IBA:n alaiset nyrkkeilyn MM-kisat.

Kansainvälisen nyrkkeilyliiton IBA:n naisten MM-kisat on määrä järjestää maaliskuussa 2023 Intian New Delhissä ja niitä seuraavat miesten MM-kisat toukokuussa 2023 Uzbekistanin Taškentissa. Yhdysvaltain nyrkkeilyliitto USA Boxing tiedotti aiemmin tällä viikolla jatkavansa valmistautumista tuleviin kisoihin, mutta tutkivansa tilanteen kehittymistä johtuen IBA:n omista toimista.

– Sen jälkeen kun Kansainvälinen olympiakomitea IOC keskeytti IBA:n tunnustamisen vuonna 2019, monet kansalliset liitot, mukaan lukien USA Boxing, ovat ilmaisseet kasvavan huolensa IBA:n kyvyttömyydestä toteuttaa Lalovicin-raportin edellyttämiä tarvittavia muutoksia olympialiikkeeseen takaisin ottamiseksi.

– IBA-johtajat eivät ole noudattaneet omien asiantuntijoidensa suosituksia, jotka tarjosivat selkeän tien urheilijoiden osallistumiselle, reilulle pelille, asianmukaiselle hallinnolle, taloudelliselle läpinäkyvyydelle ja vastuullisuudelle. Nämä jatkuvat epäonnistumiset pakottivat IOC:n puuttumaan ja valvomaan sekä aiempaa Tokion 2021 -olympianyrkkeilyohjelmaa että Pariisin vuoden 2024 olympialaisten nyrkkeilyohjelmaa.

Tiedotteen mukaan IBA ei ole noudattanut ilmoittamaansa tehtäväänsä edistää, tukea ja hallita nyrkkeilyä maailmanlaajuisesti olympiaperuskirjan vaatimusten ja hengen mukaisesti, on jättänyt huomioimatta omaa perustuslakiaan ja julkaistuja prosessejaan, on avoimesti uhmannut Urheilun välitystuomioistuimen CAS:n päätöstä ja on jatkuvasti laiminlyönyt nyrkkeilijöiden tarpeiden priorisointia.

USA Boxing julkisti ehtonsa, joita se vaatii noudatettaviksi, jotta USA nähdään tulevissa MM-kisoissa.

Pelikenttä

Tiedotteen mukaan FOP:n riippumatonta valvontaa ei johdonmukaisesti vaadittu tai toteutettu. Sitä käytettiin aiemmin menestyksekkäästi Tokiossa ja vuoden 2021 miesten IBA-maailmanmestaruuskilpailuissa PwC:n kanssa, mutta jota ei käytetty vuoden 2022 naisten IBA- tai nuorten MM-kisoissa.

– Vaikka kesäkuun 2022 IBA:n hallituksen kokouksen pöytäkirja vahvisti, että MIIT:n raportti EUBC-mestaruuskilpailujen tutkimuksesta Armeniassa, jossa kansalliset liitot protestoivat R&J-päätöksiä vastaan (ja sen seurauksena EUBC sulki joitakin R&J:itä pois), toimitetaan 31. elokuuta mennessä.

– Tätä raporttia ei ole vielä toimitettu kaikille johtajille. Tämä vahvistaa uskon puutetta IBA:n avoimuuteen ja pelikentän valvontaan.

USA Boxingin mukaan ei ole olemassa julkisia ilmoituksia, jotka osoittaisivat IBA:n tilaamissa McLaren-raporteissa yksilöityjä toimia tai sanktioita (lukuun ottamatta IBA:n aiempaa presidenttiä Ching-Kuo Wuta), mukaan lukien ne, jotka ovat edelleen aktiivisesti mukana tuomaritoiminnnassa ja virkamiesten johtamisessa.

– Vuoden 2022 IBA-nuorten mestaruuskilpailuissa IBA ei noudattanut omaa julkaistua teknisten virkamiesten valintaprosessia, joka edellytti, että R&J:n valinnassa oli maanosan ja NF:n tasapaino. Nämä valintaprosessit vaativat myös, että seitsemän R&J:tä valitaan jokaiselta mantereelta konfederaation pariteetin sallimiseksi (jos mahdollista), erityisesti käyttämällä kahta rengasta.

– Eurooppalaisia R&J:itä valittiin suhteettoman paljon, sillä sekä AMBC:stä että ASBC:stä valittiin alle seitsemän R&J:tä. Yhdysvalloista ei valittu yhtään R&J:tä.

Hallinto

Yhdysvaltain Tulli ja Rajavartiolaitos eväsivät IBA:n puheenjohtaja Umar Kremleviltä oikeuden päästä Yhdysvaltoihin vuonna 2021, kun taas muut hänen valtuuskuntansa jäsenet hyväksyttiin. Lisäksi USA Boxingia ärsytti, että Governance Reform Groupin (GRG) ja professori Ulrich Haasin sopimus päättyi ilman, että heidän suosituksensa olisi pantu täysin täytäntöön.

– IBA on ristiriidassa Haasin suositusten kanssa lopettamalla avainasemat Lausannen hallintotoimistoissa ja lisäämällä IBA:n puheenjohtajan kanslian valtuuksia Venäjän Moskovassa.

Tiedotteen mukaan IOC:n urheilujohtajan Kit McConnellin mukaan vaaleissa ei ole toimivaa riippumatonta nyrkkeilyn eheysyksikköä, eikä kattavia taustatarkastuksia. Lisäksi varapuheenjohtaja Abdulmatalim Abakarovin nimitys herättää lisähuolia IBA-johtajuuden avoimuuden puutteesta ja jää parhaiden hallintokäytäntöjen ulkopuolelle.

Lisäksi USA Boxingia hiertää IBA:n epäonnistuminen oikeudenmukaisten ja läpinäkyvien presidentinvaalien järjestämisessä vuonna 2022 CAS:n päätöksestä huolimatta. Lisäksi IOC:n vaatimaa dramaattista kulttuurin muutosta ei pystytty käsittelemään IBA:n tunnustamisen keskeyttämisen poistamiseksi.

Taloudelliset väärinkäytökset ja avoimuus

Tiedotteen mukaan huolimatta IOC:n toistuvista huolista ja IBA:n johdon lupauksista monipuolistaa tulolähteitään, IBA on edelleen taloudellisesti riippuvainen Venäjän valtion omistamasta energiayhtiöstä Gazpromista (ja/tai Gazpromin tytäryhtiöistä, kuten Gazprombankista ja Gazprom Neftistä).

Näihin yrityksiin kohdistuu Yhdysvaltojen, Euroopan unionin, Iso-Britannian, Kanadan, Sveitsin, Australian, Uuden-Seelannin, Ukrainan ja useiden muiden tahojen suunnalta rankkoja sanktioita Venäjän aloittamasta Ukrainan-sodasta johtuen.

– IBA:n paljon julkisuutta saaneita palkintorahoja ei oteta huomioon hyväksytyssä IBA-budjetissa, eikä niillä ole läpinäkyvää alkuperää. Tulevien naisten MM-kisojen kultamitalistien palkintorahat ovat 50 % (100 000 dollaria) julkaistusta miesten MM-kultamitalista (200 000 dollaria), mikä osoittaa tasa-arvon puutetta, tiedotteessa moititaan.

Lisäksi huolta aiheuttaa se, että IBA:n tarkastus- ja rahoituskomiteat jättivät eropyyntönsä välittömästi ennen vuoden 2022 IBA:n kongressia Arabiemiirikunnissa. Lisäksi 3.2.2023 mennessä ei ole julkisesti saatavilla lakisääteisen/riippumattoman tilintarkastajan kertomusta 30.6.2022 päättyneeltä tilikaudelta, mikä herättäisi huolta taloudellisen tiedon avoimuudesta.

Pakotteet

USA Boxingin mukaan IOC vahvisti sanktiot Venäjän ja Valko-Venäjän valtioita ja hallituksia vastaan jo 2.2.2023. Sanktiot tarkoittavat muun muassa, että näiden maiden lippua, hymniä, värejä tai tunnisteita ei näytetä missään urheilutapahtumassa tai kokouksessa

Venäläiset urheilijat ovat kilpailleet oman lippunsa alla IBA:n Golden Belt Series -tapahtumassa Marrakechissa Marokossa vuonna 2023, ja venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden odotetaan kilpailevan IBA:n maailmanmestaruuskilpailuissa oman lippunsa alla.

– Vaikka urheilun on tarkoitus olla poliittisesti neutraalia, monet nyrkkeilijät, valmentajat ja muut ukrainalaisen nyrkkeily-yhteisön edustajat kuolivat Venäjän Ukrainan-vastaisen hyökkäyksen seurauksena, mukaan lukien valmentaja Mykhaylo Korenovski, joka kuoli venäläisen ohjuksen osuessa kerrostaloon tammikuussa. 2023.

– Venäjän hyökkäys on tuhonnut Ukrainan urheiluinfrastruktuurin, mukaan lukien lukuisat nyrkkeilysalit, tiedotteessa todetaan.

Tiedotteen mukaan moitteet perustuvat siihen, että IBA ei täyttänyt Lalovic-raportin vaatimuksia, puolueettoman kolmannen osapuolen valvontaa, IBA:n johdon vääriä ja liioiteltuja lausuntoja, läpinäkymätöntä taloushallintoa ja riippuvuutta sanktioita koskevista yrityksistä sekä urheilijoiden osallistumisen sallimiseen sanktioitujen lippujen, hymnien ja värit.

– USA Boxing ei osallistu IBA:n 2023 naisten ja miesten MM-kisoihin. USA Boxingin High Performance -henkilöstö jatkaa kansainvälisten kilpailujen aikatauluttamista ja nyrkkeilijöidenvalmistamista IOCn olympiakarsintaturnaukseen vuoden 2023 Pan American Gamesissa ja jatkaa yhteistyötä muiden samanmielisten kansallisten liittojen kanssa kilpailu- ja harjoitusleirimahdollisuuksien saamiseksi, tiedote päättyy.

Mainos

Mainos

Mainos

Koripallo

Mainos

Formula 1

Mainos

Ralli

Mainos

Tennis

Mainos

Lentopallo

Lisää aiheesta Kamppailulajit