Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Kansainvälinen olympiakomitea ja Ukraina napit vastakkain olympialaisten suhteen: “Herättää vakavia kysymyksiä”

Ukraina uhkaa boikotoida kesäolympialaisia
Pexels

Kansainvälisen olympiakomitean mukaan Ukrainan mahdollinen olympialaisten boikotointi “herättää vakavia kysymyksiä”.

Ukraina ilmoitti huhtikuun alussa boikotoivansa mahdollisesti Pariisin vuoden 2024 olympialaisten karsintatapahtumia, mikäli venäläis- ja valkovenäläisurheilijat saavat osallistua niihin. Kansainvälinen olympiakomitea KOK on sanonut Ukrainan päätöksen “herättäneen vakavia kysymyksiä”

Venäjä aloitti reilu vuosi sitten sotilaallisen hyökkäyksen Ukrainaan, jonka vuoksi venäläis- ja valkovenäläisurheilijoita suljettiin monista lajeista ulkopuolelle.

KOK on kuitenkin kertonut suosittelevansa, että venäläis- ja valkovenäläisurheilijat saisivat kilpailla tulevissa Pariisin olympialaisissa neutraalin lipun alla. Viimeistä päätöstä urheilijoiden kohtalosta KOK ei kuitenkaan ole vielä antanut.

– Jos tämä pitää, se haittaisi ainoastaan ukrainalaisurheilijoita. Se ei millään tavalla vaikuttaisi sotaan, jonka koko maailma haluaa päättyvän ja jonka KOK on jyrkästi tuominnut, KOK:sta kommentoitiin.

– Tämä herättää vakavia kysymyksiä Ukrainan urheilun riippumattomuudesta. KOK on aina pitänyt kiinni siitä, että hallitukset eivät saa päättää, ketkä urheilijat voivat osallistua mihinkin kansainvälisiin kilpailuihin.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky kommentoi tammikuussa, ettei venäläis- tai valkovenäläisurheilijoilla olisi “mitään asiaa” kansainväliseen urheiluun. Maan hallituksen ministeri Oleh Nemchinov kertoi huhtikuun alussa päätöksestä, jonka nojalla lajiliitot, jotka antaisivat urheilijoidensa kilpailla karsintakilpailuissa venäläisurheilijoita vastaan, menettäisivät kansallisen tukensa.

KOK on puolestaan vastannut Ukrainan toimiin ja kertonut tukevansa rahallisesti jokaista ukrainalaista urheilijaa, joka päättää henkilökohtaisesti kilpailla.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut