Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Formula 1

Lewis Hamilton ajoi Portugalin GP:n voittoon – Bottas kolmas, Räikkönen kolaroi tallikaverinsa kanssa

Lewis Hamilton ajoi Portugalin GP:n voittoon
AOP

Lewis Hamilton nappasi kauden toisen voittonsa Portugalin GP:stä. Red Bullin Max Verstappen oli toinen, ja Valtteri Bottas ajoi kolmanneksi.

Valtteri Bottas joutui taas nuolemaan näppejään tallikaveriaan vastaan, vaikka pääsi starttaamaan Portugalin GP:n paalupaikalta. Bottas johti kilpailua ensimmäiset 20 kierrosta, jonka jälkeen Lewis Hamilton ajoi nastolalaisen ohitse radan ykkösmutkassa.

Bottas joutui nöyrtymään vielä Max Verstappenille, joka nousi kisan kolmanneksi varikkopysähdysten aikana. Ohituksen jälkeen kärkikolmikon kesken ei suuria kamppailuita nähty, sillä Hamiltonin ero Verstappeniin oli maalissa +29.148 sekuntia, ja Bottakseen +33.530.

Kimi Räikkönen pilasi oman kisansa jo toisella kierroksella, kun “jäämies” ajoi tallikaverinsa Antonio Giovinazzin perään. Kolarin seurauksena Räikkösen etusiipi hajosi, joka vääjäämättä johti kauden ensimmäiseen keskeytykseen. Tiimiradiossa Räikkönen myönsi virheensä, eli kolari laitetaan täysin vuoden 2007 maailmanmestarin piikkiin.

Verstappenin tallikaveri Sergio Perez ajoi neljänneksi, ja McLarenin Lando Norris oli viides. Loput kärkikymmenikön tulokset: 6. Charles Leclerc, 7. Esteban Ocon, 8. Fernando Alonso, 9. Daniel Ricciardo ja 10. Pierre Gasly.

Hamilton hätyyttelee uransa 100. voittoa

Hamiltonin kauden toinen voitto oli samalla uran 97. Viimeiset neljä vuotta putkeen maailmanmestaruuden voittanut brittiläinen vankistaa kisa toisensa jälkeen asemaansa MM-sarjan kärjessä, eikä tallikaveri Bottas pysty millään vastaamaan huutoon.

Bottas on MM-sarjassa neljäntenä, ja tämän kauden tulos on kaksi 3.sijaa, ja keskeytys edellisessä Emilia-Romagnan GP:ssä. Edelliset kaksi kautta on päättynyt hopeaan, heti Hamiltonin jälkeen. Urallaan Bottas on voittanut 9 osakilpailua, ja ollut palkintopallilla 58 kertaa.

MM-sarjassa toisena on nuori hollantilainen, Max Verstappen. Kolmen ensimmäisen kisan saldo on hieno – kaksi kakkossijaa, ja edellisen GP:n voitto. Verstappen on voittanut urallaan 11 osakilpailua, ja ollut palkintopallilla 45 kertaa. Verstappen on realistisesti ainoa uhka Hamiltonin mestaruushaaveille, jos sinivalkoiset lasit otetaan hetkeksi pois päästä.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1