Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Sosiaali- ja terveysministeriö päätti viimein löysätä kulttuuri- ja tapahtuma-alojen yleisörajoituksia

Antti Kurvinen tiede- ja kulttuuriministeri
AOP

Sosiaali- ja terveysministeriön uusi ohjauskirje alueviranomaisille on julkaistu. Kirjeen mukaan pienen riskin yleisötapahtumissa ei edellytetä kahden metrin turvaväliä eikä yleisöä tarvitse lohkoa osiin.

Pieniriskisiksi yleisötapahtumiksi luokitellaan sellaiset kokoontumiset, joissa noudatetaan yleisiä hygieniaohjeita, asiakkaille on osoitettu oma paikka ja tapahtumassa on käytössä vain 75 prosenttia tilan hyväksyttävästä enimmäismäärästä. Lisäksi tapahtumassa pääsääntöisesti istutaan tai seisotaan paikallaan ja osallistujat ohjeistetaan välttämään voimakasta äänenkäyttöä.

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen kertoi aiemmin STT:n haastattelussa, että tavoitteena on aluksi kaikkein turvallisimpien tapahtumien tekeminen mahdolliseksi.

– Etenkin nimetyillä paikoilla varustetuissa tapahtumissa on saatava maalaisjärkisempää sääntelyä aikaiseksi, Kurvinen kommentoi.

Hänen mukaansa mekaaniset, tiukasti vaadittavat lohkot ja tiukasti vaadittava kahden metrin turvaväli ovat uhanneet koko syksyn ja talven kulttuurikautta sekä sisäurheilukautta.

– Tilanne on kohtuuton, eikä tämä mene kulttuuriväen oikeustajuun. Ei tämä mene kyllä tavallisen helsinkiläisen tai kauhavalaisenkaan oikeustajuun.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti viime viikolla tiukentaa yleisötapahtumia koskevia koronarajoituksia Pääkaupunkiseudulla. Uudet määräykset edellyttävät esimerkiksi, että jos sisällä on yleisötapahtumia, joissa on yli 25 osallistujaa, katsomo täytyy lohkoa erillisiin 25 hengen osiin.

Osallistujien tai seurueiden pitää pystyä välttämään lähikontakti toisiinsa eli esimerkiksi oleskelu alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan. Pääkaupunkiseudulla tiukemmat rajoitukset astuvat voimaan perjantaina.

Ministeriön suositus pieniriskisiin yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin kuuluu jatkossa seuraavalla tavalla,

1. Yleisiä hygieniaohjeita noudatetaan

– Tartuntatautilain 58 c ja e §:issä säädetään suoraan yleisistä, kaikki epidemiavaiheet kattavista turvallisuusvelvoitteista asiakas- ja osallistujatiloihin sekä liikenneasemille ja henkilöliikenteeseen.

– Tilaisuuden järjestäjä ohjeistaa noudattamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n kasvomaskisuositusta.

– Tilaisuuden järjestäjä huolehtii lakiin perustuen, että asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen sekä siitä, että asiakkaille ja osallistujille annetaan käsien puhdistamista ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytänteitä koskevat toimintaohjeet.

2. Asiakkaille on osoitettu ennalta määrätyt henkilökohtaiset istuma- tai seisomapaikat, joille asiakkaat ohjataan. Henkilön ei tule vaihtaa paikkaa tai siirtyä muiden henkilöiden välittömään läheisyyteen tapahtuman aikana.

– Tilaisuuden järjestäjä antaa asiakkaille ja osallistujille riittävän etäisyyden ylläpitämistä koskevat toimintaohjeet. Asiakkaiden ja osallistujien oleskelu järjestetään sillä tavoin väljästi, kuin se toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen on mahdollista ja asiakaspaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan. Riittävällä väljyydellä tarkoitetaan sitä, ettei osallistujien kesken synny riskiä fyysiseen kontaktiin.

3. Käytössä on enintään 75 % muun lainsäädännön nojalla tilaan hyväksyttävästä enimmäismäärästä tai käytettävissä olevien istuma- tai seisomapaikkojen määrästä.

4. Tapahtuman aikana pääsääntöisesti istutaan tai seisotaan paikallaan ja osallistujat ohjeistetaan välttämään voimakasta äänenkäyttöä. Tapahtumassa vältetään ruuhkatilanteiden syntyminen esimerkiksi porrastamalla liikkumista käytävillä ja siten, ettei väliaikatarjoiluja järjestetä tai ne järjestetään hajautetusti tai porrastetusti.

5. Järjestäjä huolehtii antamiensa ohjeiden noudattamisesta.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut