Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Lentopallo

Lajilegenda Mikko Esko tekee paluun miesten lentopallojoukkueeseen EM-kotikisoissa

Mikko Esko passari Suomen miesten lentopallomaajoukkue
AOP

Maanantaina julkaistun miesten lentopallomaajoukkueen 14 pelaajan EM-kisajoukkueen pelaajalistalta löytyy lopulta sitten passari Mikko Eskon nimi. Kun päävalmentaja Joel Banks julkaisi alkuperäisen kisaehdokkaiden listan huhtikuussa, ei listalta löytynyt Eskon nimeä.

42-vuotias Mikko Esko kertoo, että kutsu EM-kisarinkiin tuli yllättäen.

– Päävalmentaja Joel Banks soitti kesällä ja kysyi olisiko minun mahdollista olla kotona oleva varamies, jos jollekin jotain sattuisi. Sanoin heti, että tämä käy minulle hyvin. Sitten ei mennytkään pitkään, kun toinen joukkueessa olleista passareista sairastui, Esko kertaa tapahtumia.

Illalla 26.7. päävalmentaja soitti Eskolle ja kysyi mukaan. Seuraava aamuna kello 11 mies istui Urpo Sivulan tutussa ja turvallisessa kyydissä matkalla lähes yhtä tuttuihin Kuortaneen maisemiin. Siitä matka jatkui vielä pelireissulle Latvia-Viro-akselilla pelattuihin maaotteluihin.

– Sytyin kyllä viimeistää siinä vaiheessa täysillä mukaan, kun näin miten hyvässä kunnossa miehet Kuortaneella oli ja miten erinomaista tekemisen laatu leirillä oli, Esko muistelee kuukauden taakse.

– Pelit meni Latviassa ja Virossa varmaankin riittävän hyvin aiheuttaakseen Joelille harmaita hiuksia ja mun noustua mukaan kuvioihin hän joutui tilanteeseen, jossa piti yksi passari kolmesta pudottaa pois. Lopputulos oli tässä tietysti harmi Akseli Lankisen osalta, Esko kertoo.

Esko oli mukana jo maajoukkueen uuden ajan ensimmäisessä EM-turnauksessa Moskovassa 2007. Tämän jälkeen tie on käynyt Suomi-asussa EM-kisoihin myös Turkkiin 2009, Itävaltaan 2011 sekä Tanskaan 2013. Sen jälkeen ei miestä ole kolmissa edellisissä EM-taistoissa nähty, joten nyt nähdään paluu näihin ympyröihin kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

Ensimmäinen, upean kitkerään neljänteen tilaan päättynyt, EM-turnaus 14 vuotta sitten on yhä kirkkaana sastamalalaisen ajatuksissa.

– Ensinnäkin itselle ne olivat ensimmäiset arvokisat. Peleissä oli todella kova tunnelma ja tuo kaksi viikkoa kestänyt flow ei unohdu koskaan. Hienoin ja kauhein turnaus samalla.

Kun 1.9. Veljekset juoksee Hakametsän kisa-areenalle ensimmäisen kerran, niin paljon on Moskovan tapahtumien jälkeen ehtinyt välissä Eskolle tapahtua. Ajatus on yhä kirkkaampi myös omasta osasta joukkueessa.

– Toivon tuovani laatua joukkueeseen ja jos pystyn edes jotenkin auttamaan joukkuetta menestymään, niin silloin olen täyttänyt ruutuni. Haluan olla vähän muutakin kuin vaan kokenut, Esko virnistää.

Kisojen alku on muutenkin Eskolle yhtä juhlaa: avauspeli on miehen 300. maaottelu ja kolmantena kisapäivänä mestaripassari juhlii 43-vuotiaspäiväänsä.

– Tiedän jo nyt, että fiilis on uskomaton kun ensimmäinen peli koittaa. Toisaalta fokus täytyy olla 100 % pelissä, mutta latauksesta ei jää puuttumaan se on varma. Nämä on hienoja hetkiä uralla ja näistä pitää pystyä nauttimaan.

Veljekset olivat jokainen jollain tavalla toki Eskolle tuttuja jo ennen joukkueeseen liittymistä, mutta jokainen joukkue on aina osiensa summa.

– Ehkä tasaisin joukkue mitä minun aikanani on ollut. Se voi olla heikkous, mutta myös iso vahvuus. Meidän pitää tehdä siitä iso voimavara ja hakea menestystä nimenomaan joukkueena, Esko tiivistää.

Toisena passarina joukkueessa on EM-kentillä jopa Eskoakin kokeneempi joukkueen kapteeni Eemi Tervaportti.

5110 päivää tulee syyskuun ensimmäisenä päivänä kuluneeksi siitä, kun Esko ensimmäisen kerran kirmasi Suomi-paidassa numero kolme EM-kisa-areenalle Moskovassa. Paljon on muuttunut, mutta kuitenkin niin kovin vähän.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Lentopallo