Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Vuoden 1960 talviolympialaisten isäntäkaupunki Squaw Valley vaihtaa nimensä

Squaw Valley
AOP

72-vuotias Squaw Valley Alpine Meadows -hiihtokeskus ilmoitti, että se tunnetaan jatkossa nimellä Palisades Tahoe. Paikka tunnetaan myös vuoden 1960 talviolympialaisten isäntäpaikkana.

Pohjois-Amerikan alkuperäiskansojen mielestä sana squaw on naisvihamielinen ja rasistinen naisia ​​kohtaan. Lomakeskus totesi tiedotteessaan, että termin käyttöä ei voitu hyvällä omallatunnolla enää jatkaa.

– Päivän lopussa squaw on loukkaava sana, emmekä ole loukkaavia ihmisiä, Palisadesin puheenjohtaja ja operatiivinen johtaja Dee Byrne kirjoitti avoimessa kirjeessään.

Rouva Byrne ilmoitti, että opasteet ja tavarat, joissa on yrityksen vanha nimi ja logo, poistetaan vuoden 2021-2022 hiihtokauden alkaessa. Hän myönsi, että uudelleenbrändäys vaatii jonkin verran totuttelua, mutta heijastaisi paremmin yrityksen identiteettiä ja arvoja.

Lomakeskuksen lausunnossa todettiin, että se oli tehnyt laajaa historiallista tutkimusta ja järjestänyt julkisia kuulemisia erityisesti Nevadan ja Kalifornian paikallisen Washoe-heimon kanssa. Sunnuntaina Washoe Tribalin puheenjohtaja Serrell Smokey kiitti vaihdosta myönteisenä askeleena eteenpäin ja päivänä, jonka eteen monet ovat työskennelleet vuosikymmeniä.

Alkuperäisyhteisöt kaikkialla Yhdysvalloissa ovat jo vuosia pyrkineet poistamaan halventavat termit maantieteellisistä sijainneista ja paikannimistä. Seitsemän osavaltiota on säätänyt nimenmuutosvaatimuksen lakiin. Squaw-sanaa on kuulemma käytetty alkuperäiskansojen halventamiseen moraalittomina seksiesineinä.

Aseistamattoman afrikkalaisamerikkalaisen George Floydin kuolemasta aiheutuneiden joukkomielenosoitusten jälkeen myös useat paikkakunnat ja instituutiot ovat tarkistaneet kiistanalaisia ​​nimiä. Viime vuoden lopulla NFL-joukkue ja MLB-joukkeuet pudottivat sanat Redskins ja Indians vastaavasti nimistään.

Kaliforniassa Patrick’s Point -niminen osavaltion puisto voi pian palata alkuperäiseen heimonimeensä, Sue-meg, sen jälkeen kun se paljastettiin, että sen nimi on peräisin omavaraistalouden harjoittajasta, jota syytetään alkuperäiskansojen naisten murhista.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut