Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Etelä-Saimaa: Taitoluistelulegenda Susanna Rahkamo riemuitsi jäätanssin olympiapaikasta

Susanna Rahkamo taitoluistelulegenda
AOP

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis saavuttivat Suomelle jäätanssin maapaikan, kun pari luisteli lauantaina olympiavalintakilpailun voittoon Saksan Oberstdorfissa. Taitoluistelulegenda Susanna Rahkamo oli parin puolesta innoissaan.

Ensi helmikuussa päättyy pitkäksi venähtänyt tauko suomalaisessa olympiaurheilussa, kun taitoluistelun jäätanssissa nähdään Pekingin olympiajäällä suomalaisedustusta. Edelliset, ja helmikuuhun asti vielä ainoat, suomalaistanssit olympiajäällä nähtiin Albertvillessä 1992 ja Lillehammerissa 1994. Lajihistorian suomalainen suurpari Susanna Rahkamo ja Petri Kokko ottivat noista kisoista sijat kuusi ja neljä.

Uransa jälkeen suomalaisessa taitoluistelussa vahvaa taustatyötä tehnyt Rahkamo kertoi ensimmäisen tunteen olleen pitkälti huojennus, kun tieto Juulia Turkkilan ja Matthias Versluisin saavuttamasta paikasta kantautui.

- Olihan se jo aikakin. Tämä on ollut pitkä matka, olen niin iloinen paitsi heidän myös koko valmennustiimin ja suomalaisen taitoluistelun puolesta.

- Jäätanssi oli oikeastaan kuollut Suomessa vuosituhannen alussa, ei ollut pareja eikä seuroja, joissa jäätanssia olisi valmennettu. Sen jälkeen on kuitenkin pitkään rakennettu uutta nousua ja tämä on kuin työvoitto. Maurizio Margaglion palkkaus oli yksi tärkeä etappi tuolla matkalla, Rahkamo sanoo.

Nyt Turkkilan ja Versluisin uralla koittaa tärkeä etappi, suuret ja kirkkaat olympiakaukalot. Pekingin osalta ihan kärkisijoituksia ei armottoman kovalla kansainvälisellä tasolla liene odotettavissa, mutta jatkossa voi tapahtua mitä vain. Pekingin aikoihin 27-vuotiaat Turkkila ja Versluis kehittyvät sitä mukaa kun kokemusta tulee, lajissa jossa tie huipulle on pitkä.

– Laji vaatii kypsymistä siihen, että yhteistyö toimii. Huipulla kaiken pitää matsata, ja sitä pitää hioa aika monta vuotta, Rahkamo muistuttaa.

- Juulia ja Matthias ovat menneet tosi paljon eteenpäin koko ajan. Uskon, että he voivat olla ihan kärkisijoilla tulevina vuosina, jos vain kaikki menee hyvin. Perusta on hyvä.

Lähde: Etelä-Saimaa

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut