Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

IS: Mikkelin raviradan entinen ravintolapäällikkö sai tuomion laittomuuksistaan

ravit
AOP

Mikkelin raviradan entinen ravintolapäällikkö jäi kiinni lahjusten ottamisesta ja hänet tuomittiin teostaan keskiviikkona.

Kaksi tukkuyritystä sai isot pesuainetilaukset voitelemalla Mikkelin raviradan ravintolapäällikköä lahjuksilla. Yhtiöt toivat naiselle television, tablettitietokoneen, kännykän ja kaasugrillin. Entinen ravintolapäällikkö on tuomittu Etelä-Savon käräjäoikeudessa lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa 300 euron sakkoihin ja menettämään 1 599 euron rikoshyödyn valtiolle.

Lisäksi tuomittu on velvoitettu korvamaan aiheuttamastaan vahingosta 500 euroa Mikkelin Ravirata Oy:lle. Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen eli siitä voi valittaa Itä-Suomen hovioikeuteen.

50-vuotias nainen vastasi ravintolapäällikkönä raviradan ravintolan siivousainehankinnoista. Kahta helsinkiläistä tukkuyritystä edustanut myyntiedustaja tarjosi asiakirjojen mukaan ravintolapäällikölle houkuttelevia tilaajalahjoja palkkioksi neljästä tilauksesta.

Nainen tilasi 2017-2018 firmoilta yhteensä 9 918 euron arvosta erilaisia pesu- ja puhdistusaineita. Kiitokseksi yhtiöt toivat ravintolapäällikön kotiin tai työpaikalle matkapuhelimen, telkkarin, kaasugrillin ja tablettitietokoneen. Tilaajalahjojen yhteisarvo oli 1 599 euroa.

Mikkelin ravirata sai tiedon epäillystä lahjusjupakasta siinä vaiheessa, kun tapaus oli jo poliisin esitutkinnassa.

Erikoissyyttäjä Heikki Ylisirniö vaati naiselle Etelä-Savon käräjäoikeudessa rangaistusta lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa. Syytteen mukaan hän oli ravintolapäällikkönä toimiessaan ottanut vastaan tai hyväksynyt lahjuksen suosiakseen tehtävässään lahjuksen antajaa. Syyttäjä huomautti, että ravintolapäällikkö saatiin lahjuksilla tekemään jatkossakin tilauksia samoista tukkuyrityksistä.

Nainen myönsi ottaneensa vastaan yhtiöiltä tilaajalahjat.

Mikkelin Ravirata Oy:n toimitusjohtajan Kari Tiaisen mukaan vahingonkorvauksessa on kysymys ravintolapäällikön ylihintaan ostamista pesuaineista.

Lahjuksista tuomittu nainen ei ole enää raviratayhtiön palveluksessa.

– Vaikea tällaista on seurata, Tiainen kommentoi ravintolapäällikön pesuaineostoja.

Lähde: Ilta-Sanomat

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut