Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Suomi nappasi historialliset neljä mitalia cheerleadingin MM-kisoista

cheerleading
AOP

Suomen joukkueet kahmivat ennätykselliset neljä mitalia viikonlopun cheerleadingin MM-kilpailuissa. Kilpailut järjestettiin virtuaalisesti korona-ajasta johtuen.

Suomi voitti kolmannen peräkkäisen maailmanmestaruuden cheerleadingissa. Kovatasoisessa aikuisten sarjassa Suomen joukkue ylsi kauden parhaaseen suoritukseensa. Cheertanssissa Suomi ylsi Japanin perässä hopealle. Cheerin sekajoukkuekilpailussa Suomi sai pronssia. MM-kullan voitti Yhdysvallat.

Lauantaina Suomi voitti junioreiden maailmanmestaruuden, kun helsinkiläisen Golden Spiritin joukkue Whitelighters oli tyttöjen cheerin ykkönen. Suomen kilpailusuoritukset kuvattiin jo syyskuussa Helsingissä. Maajoukkue jännitti lopullisia tuloksia sunnuntaina liiton toimistossa Pasilassa.

Kun Suomi julistettiin aikuisten mestariksi, tunteet purkautuivat mahtavan iloisilla riemunkiljahduksilla.

– Olen niin ylpeä, kapteeni Emmi Reenkola kykeni sanomaan juhlien keskellä Ylen haastattelussa.

– Ei ole koskaan jännittänyt näin paljoa. Asiat eivät ole olleet kontrollissamme niin pitkään aikaan kisasuorituksen jälkeen. En tiedä, miten päin pitäisi olla.

Reenkolan mukaan joukkue tekee todella hyvää työtä.

– Olemme muitakin kuin urheilijoita toisillemme. Keskitytään siihen, että tunnemme toisemme ja nautimme toistemme yhteisolosta.

Myös Suomen Cheerleadingliitto Ry:n tiedotteessa ylistettiin kisasuorituksia.

- Kisaamaan pääseminen oli todella tärkeää. Oli hienoa vihdoin näyttää maailmalle taitoja, joita olemme jo kaksi vuotta treenanneet MM-kisoihin, naisten maajoukkueen kapteenisto Rosanna Toivonen, Reenkola ja Tuuve Häkkinen totesi tiedotteessa.

Suomen Cheerleadingliiton puheenjohtaja Riikka Taivassalo oli saavutuksesta riemuissaan.

– Tämä on historiallinen päivä suomalaiselle cheerleadingille ja kertoo siitä, että lajissa ja erityisesti meidän seuroissa tehdään oikeita asioita. Vaikea pandemia-aika on selätetty pitkäjänteisyydellä ja innovatiivisuudella, ja osoituksena siitä on tämä huima menestys näissä kilpailuissa. Ei voi olla muuta kuin käsittämättömän ylpeä Suomen joukkueista.

Neljä MM-mitalia on Suomelle ennätyksellinen saldo yksistä kisoista.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut