Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Formula 1 -mestaruuskohu on saamassa päätöksensä – Yksi mies kantamassa suurimmat seuraukset

Michael Masi kilpailunjohtaja Formula 1
AOP

Formula 1 -ympyröissä on käynyt kova kuhina edelleen kauden 2021 päätösosakilpailun tapahtumista. Max Verstappenin mestaruus tuli monien tahojen mielestä likaisin keinoin ja kilpailunjohtaja Michael Masin katsottiin olevan siihen syypää.

Kansainvälinen autoliitto FIA esitteli maanantaina Formula 1 -kauden 2021 päätösosakilpailua koskevan tutkimuksensa tulokset. Erityisesti kilpailunjohtaja Michael Masin asema on noussut valokeilaan hänen päätettyään, että Abu Dhabin GP:n lopussa ei ajetakaan enää turva-auton takana toisin kuin jo pitkän matkaa ennen päätöstä.

Arvostelijoiden mukaan Masin päätös antoi mestaruuteen ajaneelle Red Bullin Max Verstappenille mahdollisuuden ohittaa toiseksi jäänyt Mercedeksen Lewis Hamilton osakilpailun viimeisellä kierroksella.

Tutkintaa tehdessään FIA on ollut yhteydessä kaikkiin talleihin ja kuljettajiin kaikista kauden 2021 konflikteista, mukaan lukien tallien radioyhteydet kilpailunjohtajaan kisojen aikana.

Jos FIA päättää tehdä muutoksia, Maailman moottoriurheiluneuvoston WMSC:n on ratifioitava ne 18. maaliskuuta, vain kaksi päivää ennen kauden 2022 avaavaa Bahrainin GP:tä. Espanjalaisurheilulehti Marcan tietojen mukaan tämä tarkoittaa, että on mahdollista, että FIA:n havaintoja ei julkaista vain kahta päivää ennen kauden alkua.

Verstappen saa pitää mestaruutensa, Masi saanee potkut

Marcan tietojen mukaan Verstappenin mestaruutta ei voida kiistää sen jälkeen, kun Mercedes päätti olla protestoimatta Abu Dhabin GP:n tulosta. Kun mestaruuspokaali annettiin Verstappenille FIA-gaalassa joulukuussa, se merkitsi asian luonnollista loppua.

Kilpailunjohtaja Masia sen sijaan odottaa kurjempi kohtalo. Marcan mukaan häntä kuulusteltiin jo ennen Abu Dhabia useiden epäjohdonmukaisuuksien jälkeen kauden 2021 aikana. Kuljettajat ja tallit ilmaisivat huolensa joistakin rangaistuksista, jotka annettiin ja joita ei annettu, ja tämä on aihe, jota myös FIA on tutkinut.

Marcan mukaan monet uskovat, että Masilla oli liikaa tehtäviä, joten on mahdollista, että häntä tai uutta kilpailunjohtajaa autetaan, jotta kilpailut sujuisivat sujuvammin ja yhtenäisyyttä olisi enemmän.

Tiimiradioista myös kiistaa

Toinen suuri kiista kaudella 2021 oli FIA:n ja tallien välinen viestintä. Erityisesti Red Bullin ja Mercedesin kuultiin esittävän kantansa selvästi yrittäessään suojella kuljettajiaan tai saada urheilullista etua. Nämä radioviestit eivät ole enää sallittuja vuodesta 2022 alkaen, ja viestintä on rajoitettu kisojen aikana niitä koskeviin turvallisuuskysymyksiin.

Lähde: Marca

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1