Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Alpinen F1-talli teki kaksi huippukiinnitystä taustajoukkoihinsa – Mukana 31 vuoden F1-veteraani

Otmar Szafnauer tallipäällikkö Alpine
AOP

Alpinen F1-talli julkaisi torstaina kaksi kovaa kiinnitystä alkaneelle F1-kaudelle. Talli palkkasi taustajoukkoihinsa Otmar Szafnauerin ja Bruno Faminin.

BWT Alpine F1 Team tiedotti torstaina palkanneensa yhdysvaltalaisen Otmar Szafnauerin tallipäällikökseen ja sveitsiläisen Bruno Faminin toiminnanjohtajakseen. Molemmat raportoivat Alpinen toimitusjohtajalle Laurent Rossille.

Tallin tiedotteen mukaan tallin uusi organisaatio on asetettu optimoimaan joukkueen suorituskykyä valmistautuessaan uusiin teknisiin määräyksiin, jotka otetaan käyttöön kaudesta 2022 alkaen.

Tallin mukaan kahden erittäin kokeneen ja tunnustetun moottoriurheilun ammattilaisen saapuminen vahvistaa tallin asettamia tavoitteita taistella mestaruudesta 100 kilpailun sisällä uusien sääntöjen käyttöönotosta.

– Tallipäällikkönä Szafnauer johtaa Alpinea tallin kotikulmilla Enstonessa ja kilpailuissa kauden aikana. Otmar on yksi lahjakkaimmista ja arvostetuimmista Formula 1 -johtajista ja tuo 33 vuoden kokemuksensa moottoriurheilusta joukkueeseen.

– Hänen tavoitteenaan on johtaa Alpinen F1-tiimiä tarjoamaan johdonmukaisesti kaikki Alpinen suorituskyvyn osa-alueet, mukaan lukien suunnittelu ja kilpailujen hallinta. Otmar auttaa myös talliaa saamaan parhaan irti Esteban Oconin ja Fernando Alonson kyvyistä, tiedotteessa kerrottiin.

Szafnauerilla on mittava ura autourheilussa

Szafnaurin pitkään uraan mahtuu monenlaisia tapahtumia autourheilun parissa. Hänellä on yliopistotutkinto sekä sähkötekniikasta että liiketaloudesta. Hän on aloitti uransa Fordilla ohjelmajohtajana kunnes siirtyi F1-auton puikkoihin vuonna 1991. Vuonna 1998 hän siirtyi taustajoukkoihin ja aloitti BAR:llä toiminnanjohtajana.

BAR:ltä yhdysvaltalainen siirtyi 2001 Hondalle kilpailukehityksen ja johtoportaan johtorooleihin, kunnes hän jatkoi matkaansa vuonna 2008 Soft Pauer -yhtiöön, jonka käsialaa oli muun muassa Formula One Timing and Track Positioning Application -sovellus Applen iOS-käyttöjärjestelmälle.

Szafnauer palasi F1:een vuonna 2009 siirryttyään Force Indialle, jossa mies jatkoi myös tallin muututtua Aston Martiniksi. Lopulta tiet erosivat tammikuussa 2022.

Yhdysvaltalainen on myös innoissaan siirrostaan.

– Olen innoissani liittyessäni Alpinen F1-talliin ja valmis työskentelemään kaikkien kanssa saavuttaaksemme haasteemme: tuoda tiimin taistelemaan mestaruudesta seuraavien 100 kilpailun aikana. Huomioni on keskittynyt valmistautumiseen kauden alkuun Bahrainissa.

– Yhtenä kolmesta Formula 1:ssä mukana olevasta autonvalmistajasta Alpine on täysin aseistettu saavuttaakseen kunnianhimonsa, en malta odottaa, että pääsen matkaan!

Myös Faminilla pitkä ura

Alpinen tiedotteen mukaan Famin tuo ainutlaatuisen kokemuksensa moottoriurheilusta Alpinelle. Hänen tehtävänään on kehittää Alpinen Formula 1 -moottoria ja maksimoida teknologian siirto Formula 1:stä Alpine-autoihin.

Famin ja hänen tekninen tiiminsä ottavat käyttöön toimenpiteet ja rakenteet varmistaakseen, että tallin alustatiimillä on voimayksikkö, joka pystyy kilpailemaan kilpailukykyisesti uusien sääntöjen mukaisesti.

– Aiemmin Famin osoitti kykyjään yli 15 vuoden ajan Peugeotilla, jossa hän johti Endurance-joukkueen teknistä ohjelmaa, joka huipentui Peugeot 908:n voittoon Le Mansissa vuonna 2009 ja 24 voittoon 32 kilpailussa, ennen kuin hänestä tuli Peugeot Sportin johtaja vuonna 2012.

– Hänen tehtävänään oli Peugeotin urheiluohjelman käynnistäminen uudelleen ja hän osoitti kykynsä kehittää huipputeknologiaa johtaakseen autoja kohti voittoa, mikä johti ennätykseen Pike’s Peakissä vuonna 2013, tallien maailmanmestaruuteen vuonna rallycrossissa vuonna 2015 ja kolmeen peräkkäiseen voittoon Dakar-rallissa vuosina 2016-2018, tiedotteessa kerrottiin.

Famin valvoi myös Peugeotin urheiluautokonseptia ja osoitti kykynsä tuoda suorituskykyyn perustuvaa teknologiaa, joka oli alun perin suunniteltu kilpailuun, tuotantoajoneuvoihin.

Toimitusjohtaja Rossi innoissaan rekrytoinneistaan

Alpinen toimitusjohtaja Rossi ylisti tallin uusia johtohahmoja tallin tiedotteessa.

– Otmarin ja Brunon liittyessä tiimiin siirrymme uudelle tasolle kaudelle 2022. Otmar tuo mukanaan ainutlaatuisen kokemuksensa moottoriurheilusta ja tinkimättömän voitonhalunsa.

– Brunolla on todistettu kokemus rakennustekniikassa, joka vaikuttaa kilpailuun ja tekniikan myöhempään siirtämiseen maantieajoneuvoihin. Ne ovat kriittisiä projektillemme urheilujoukkueena ja brändinä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1