Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Entinen neuvostoliittolainen uinnin olympiavoittaja on menehtynyt

Aleksandr Sidorenko uinti Ukraina
AOP

Uintipiirit saivat tiistaina suru-uutisen, kun Neuvostoliiton väreissä olympiakultaa Moskovan olympialaisissa voittanut Aleksandr Sidorenko menehtyi 61-vuotiaana.

Venäjän uimaliiton tiedotteen mukaan ukrainalainen entinen mestariuimari Aleksandr Sidorenko menehtyi 20. helmikuuta koronavirus-tartunnan seurauksena. Sidorenko syntyi 27. toukokuuta 1960 Neuvostoliiton Ždanovissa, joka on nykyisin Ukrainaan kuuluva Mariupolin kaupunki.

Sidorenkon kilpaura oli huikean menestyksekäs. Vuodesta 1977 vuoteen 1986 hän voitti Neuvostoliiton mestaruuden sekauinnissa 20 kertaan. 16-vuotiaana hänestä tuli Neuvostoliiton urheilun mestari. 9. heinäkuuta 1978 Moskovassa hän rikkoi maailmanennätyksen 200 metrin sekauintissa. Vuonna 1979 hänet tunnustettiin maan parhaaksi uimariksi.

Sidorenkon uran huipensi vuonna 1980 Moskovan olympialaisissa voitettu 400 metrin sekauinnin olympiakulta. Sidorenkon menestys ei suinkaan loppunut tähän. Vuonna 1981 hänestä tuli Euroopan mestari 200 metrin sekaunnissa ja vuonna 1982 hänestä tuli maailmanmestari samalla matkalla. Vuoden 1982 kesäuniversiadeissa hän saavutti hopeaa.

Vuonna 1980 hänelle myönnettiin Kansojen ystävyyden ritarikunnan kunniamitali. Aktiiviuransa jälkeen Sidorenko työskenteli vuosina 1987-2014 Iljichevetsin vesipallojoukkueen managerina. Eläkkeelle jäätyään hän työskenteli vapaaehtoisena Mariupolin kaupungin vesipalloliitossa. Sidorenko oli naimisissa toisen entisen huipputason neuvostouimarin, Jelena Kruglovan, kanssa.

Venäjällä uutinen Sidorenkon kuolemasta otettiin synkästi.

– Koko Venäjän uimaliitto ilmaisee vilpittömät osanottonsa Aleksandr Aleksandrovitšin perheelle ja ystäville, tiedotteessa toivotettiin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut