Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Kansainvälinen uimaliitto ui tiukasti vastavirtaan Venäjä-linjauksissaan

uinti
AOP

Kansainvälinen uimaliitto FINA tiputti suuryllätyksen torstaina, kun se kertoi sallivansa venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden kilpailemisen kisoissaan.

Kansainvälinen uimaliitto FINA julkisti tuomitsevansa Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan torstaina. FINA kertoi myös keskustelleensa sodan vaikutuksista vesiurheilijoihin ja vesiurheilutapahtumiin, mutta päätti vastustaa kaikkien venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden ja toimitsijoiden yleistä kilpailu- ja toimitsijakieltoihin asettamista.

FINA pysyi kannassaan, että venäläiset ja valkovenäläiset urheilijat saisivat osallistua FINA-tapahtumiin neutraaleissa tunnuksissa.

– Tätä päätöstä tuki FINA:n Urheilijoiden komitean ylivoimainen enemmistö, joka vahvisti vastustavansa venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden yleistä kilpailu- ja toimitsijakieltoa. FINA myöntää, että huoli urheilijoiden turvallisuudesta ja tapahtumien toteuttamiskelpoisuudesta saattaa oikeuttaa urheilijoiden ja/tai joukkueiden poissulkemisen joissain olosuhteissa.

FINA kertoi sitoutuvansa seuraamaan vakavaa tilannetta ja tekemään tarvittaessa lisäpäätöksiä. FINA lisäsi FINA:n käytössä olevia toimenpiteitä ja hyväksyi uuden ohjesäännön, joka antaa FINA:lle nyt valtuudet tarkastella urheilijoiden ja toimihenkilöiden osallistumista FINA:n tapahtumiin tapauskohtaisesti hätätilanteissa, kuten Ukrainan nykyisessä sodassa.

– Tämän oikeusperustan myötä FINA voi mahdollisesti estää Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoita ja toimitsijoita osallistumasta mihin tahansa tulevaan FINA-tapahtumaan, jos heidän osallistumisensa uhkaa urheilijoiden turvallisuutta ja hyvinvointia tai vaarantaa kilpailun suorittamisen, tiedotteessa vannotaan.

Tilannetta tutkitaan vielä tarkasti

FINA kertoi tarkistavansa nyt huolellisesti kaikki kalenterin tapahtumat ennen kuin tekee päätöksiä urheilijoiden tai joukkueiden jäädyttämisestä kyseisistä tapahtumista.

– Näissä katsauksissa kunnioitetaan kaikkia urheilijoita ja heidän oikeuksiaan sekä varmistetaan FINA-tapahtumien turvallinen toteutus, tiedote painotti.

FINA sitoutui myös lisäämään yhteistyötään Kansainvälisen testausviraston ITA:n kanssa varmistaakseen, että tarvittavat toimenpiteet ovat käytössä kilpailun ulkopuolisten doping-kontrollien jatkamiseksi Venäjällä, Valko-Venäjällä ja Ukrainassa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut