Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Vuoden 2017 kotikisahurmosta haetaan jälleen – Susijengi huikean tilaisuuden äärellä

koripallon EM-kisat 2017 Suomi
AOP

Suomalainen koripallo sai uuden piristysruiskeen tiistaina, kun Suomelle myönnettiin yksi miesten vuoden 2025 EM-turnauksen alkulohkoista. Muut isäntämaat ovat Latvia ja Kypros sekä mahdollisesti Ukraina.

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA julkaisi miesten vuoden 2025 koripallon EM-kilpailujen isäntämaat. Suomelle myönnettiin yksi kisojen neljästä alkulohkosta. Muut isäntämaat ovat Latvia ja Kypros sekä mahdollisesti Ukraina. Edellisen kerran Suomi isännöi EM-kisoja vuonna 2017, jolloin paikan päällä nähtiin 88 000 katsojaa.

FIBA:n tilastojenkin mukaan edelliset kisat Suomessa olivat jättimenestys. Suomen Koripalloliitto Ry:n toimitusjohtaja Ari Tammivaara, joka oli johtoroolissa viime kisoissa, herkutteli uudella kisaisännyydellä.

– Edelliset kotikisamme ovat jääneet mieliin reilun viikon mittaisena hurmoksena, joka jatkuu vieläkin ihmisten mielissä. Mahtavat fanit, mahtavat vapaaehtoiset, mahtavat kumppanit ja kaiken kruunuksi Susijengi esiintyi villin kotiyleisön edessä upealla tavalla.

– Olemme erittäin iloisia, että saamme mahdollisuuden tarjota suomalaisyleisölle EM-kotikisat uudestaan. Koripallossa on meneillään vahva nousukausi. Teimme juuri uuden lisenssiennätyksen ja laji on koronavuosien seisahdusta lukuun ottamatta kasvanut jo pidemmän aikaa. Tulevat kisat vain vahvistavat matkaamme kasvupolulla.

Peliareenan tilanne vielä pahasti auki

Koripalloliitto suoritti EM-kisahaun käyttäen Helsinkiä tulevana kisakaupunkina. Sittemmin olosuhdeasiat ovat Helsingissä kokeneet muutoksen, kun Ilmalassa sijaitsevan areenan kohtalo on ilmassa. Kyseinen areena on sulkemassa ovensa, kun kumppaneita ja tapahtumajärjestäjiä vetäytyi hallista sen omistajiin lukeutuvien, pakotelistoille joutuneiden venäläistahojen vuoksi.

– Emme tule vallitsevissa olosuhteissa pelaamaan Ilmalassa. Kisoihin on kuitenkin aikaa, eikä meidän tarvitse tehdä hätiköityjä päätöksiä. Voimme seurata tilannetta ja toivoa parasta. Muun maailman tavoin toivomme, että Venäjän käynnistämä sota Ukrainassa loppuu pikaisesti ja se on tällä hetkellä päällimmäinen ajatuksemme, Koripalloliiton puheenjohtaja Timo Elo kommentoi.

Suomen ohella EM-kisojen 2025 alkulohkoja myönnettiin Latvialle ja Kyprokselle. Kisojen pudotuspelit sai järjestettäväkseen Latvia. Kisat pelataan elo-syyskuussa 2025. Myös Ukraina oli yksi kisaisännyyttä hakeneista maista. FIBA osoitti Ukrainaa kohtaan solidaarisuutta ja päätti kokouksessaan jatkaa Ukrainan kanssa keskustelua vuoden 2025 neljännen EM-alkulohkon järjestämisestä.

Keskusteluiden takarajaksi asetettiin marraskuu 2022.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Koripallo