Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Golf

Yhdysvaltalainen naisgolfin legenda menehtyi 81-vuotiaana – Omistaa edelleen maailmanennätyksen puteissa

golf
AOP

Joan Joyce, yksi yhdysvaltalaisen naisgolfin legendoista, on menehtynyt 81-vuotiaana. Joyce pitää edelleen hallussaan maailmanennätystä puttien määrässä yhdellä LPGA-kierroksella.

81-vuotiaana menehtynyt Joan Joyce oli todellinen urheilun monilahjakkuus. Hän pelasi menestyksekkäästi golfia naisten LPGA-ammattilaiskiertueella vuosina 1977-1995, koripalloa USA:n naisten maajoukkueessa, lentopalloa kansallisella tasolla sekä valmensi yliopistotasolla sekä golfia että softballia.

Joyce toimi kuolemaansa saakka Florida Atlantic -yliopiston naisten softball-joukkueen päävalmentajana. Hän pääsi juuri ennen kuolemaansa juhlimaan 1000. voittoaan päävalmentajana. Hän oli vasta 27. NCAA Division I -tasolla valmentaneista valmentajista, joka pystyi tähän saavutukseen. Hän toimi myös vuosia yliopiston naisten golfjoukkueen päävalmentajana.

Joyce valittiin Yhdysvaltain softballin Hall of Fameen vuonna 1983 ja Kansainvälisen Softball-liiton Hall of Fameen vuonna 1999.

Florida Atlantic -yliopiston puheenjohtaja John Kelly osoitti yliopiston puolesta suruvalittelut legendan poismenon johdosta.

– Tämä on hirveän surullinen menetys FAU-perheelle. Joan oli todellinen urheilulegenda, ja olemme kiitollisia niistä 28 vuodesta, jotka hän vietti täällä mallina urheilijoillemme parhaasta henkilökohtaisesta ja ammatillisesta käyttäytymisessä. Joanin perintö elää yliopistossa ja eri puolilla maata nuorten naisten sukupolvien kautta, joita hän inspiroi pelaamaan – ja loistamaan – softballissa ja golfissa.

Joyce oli myös maailmanennätyksen haltija

Joycen nimi löytyy myös Guinnessin ennätysten kirjasta. Hänet on listattu golfin kaikkien aikojen ennätysten haltijaksi “vähiten puttauksia kierroksella (17 kappaletta) LPGA:n ja PGA:n osalta”. Ennätys on saavutus, johon kukaan muu ei ole vielä pystynyt.

Huikean pelaajauransa lisäksi Joyce tuli tunnetuksi Florida Atlantic -yliopiston naisten softball-ohjelmasta, jonka hän rakensi tyhjästä. Florida Atlantic Owls voitti 12 konferenssin mestaruutta ja pelasi 11 NCAA-turnauksessa Joycen johdolla. Joyce voitti myös kahdeksan Vuoden valmentaja -palkintoa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Golf