Seuraa meitä:

Tennis

Wimbledonin tennisturnaus pitää edelleen tiukkaa linjaa venäläisille ja valkovenäläisille urheilijoille

Wimbledonin tennisturnaus käynnistyy maanantaina
AOP

Wimbledonin tennisturnaus pelataan tänä vuonna 27.6.-10.7. Monista muista kansainvälisistä tahoista poiketen venäläisille ja valkovenäläisille tenniksenpelaajille tarjotaan mahdollisuutta kilpailla kansainvälisillä kentillä tietyin reunaehdoin.

Tenniksen erilaiset linjanvedot johtuvat siitä, että vaikka Kansainvälinen tennisliitto ITF ja Tennisammattilaisten liitto ATP ja Naisten tennisammattilaisliitto WTA vetävätkin omaa linjaansa Venäjän-vastaisissa pakotteissa, tenniksen neljä Grand Slam -turnausta voivat asettaa omat ehtonsa venäläisille ja valkovenäläisille pelaajille.

Grand Slam -turnausten yhteisenä linjanvetona on ollut se, että venäläisten ja valkovenäläisten pelaajien täytyy esiintyä neutraalin lipun alla. Sillekin on kuitenkin asetettu tiukkoja reunaehtoja.

Iso-Britannian urheiluministeri Nigel Huddleston on kertonut, että maa haluaa kaikkien Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoiden osoittavan olevansa aidosti neutraaleja, jotta he saavat kilpailla Isossa-Britanniassa. Tämä vaatisi vakuutuksia siitä, että he eivät tue Venäjän presidentti Vladimir Putinia tai Venäjän hallintoa, eivätkä saa niiltä rahaa.

Vaatimus on osoittatutumassa vaativaksi muun muassa maailman ykkössijoitetulle miespelaajalle Daniil Medvedeville ja Valko-Venäjän naissupertähdelle Aryna Sabalenkalle.

Huddlestonin mukaan urheilijoille on esitetty selvät vaatimukset.

– Pyysimme yksittäisiä urheilijoita koskevilta hallintoelimiltä, että jos he (venäläiset tai valkovenäläiset) haluavat osallistua johonkin Ison-Britannian urheilutapahtumaan, he ovat riippumattomia ja puolueettomia – aidosti.

– Haluamme saada siitä varmuuden kirjallisella vakuutuksella, etteivät he saa rahaa Putinilta, Venäjältä tai Valko-Venäjältä. Että he eivät kommentoi Putinia, Venäjää tai Valko-Venäjää.

Neutraaliuden pitää olla aitoa.

– Jos ihmiset sanovat olevansa neutraaleja urheilijoita, haluamme varmuuden siitä, että he ovat aidosti neutraaleja ja siksi Putinin kanssa ei ole mitään yhteyttä. Jos jotkin yksittäiset urheilulajit tai yhteisöt päättävät tehdä suoran kiellon venäläisille tai valkovenäläisille urheilijoille, tuemme myös sitä.

– Mutta jos he päättivät kulkea neutraalia reittiä, pyydämme heitä saamaan tämän vakuutuksen.

BO LKV Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Tennis