Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tennis

Wimbledonin tennisturnaus päätyi rajuun ratkaisuun – Usea merkittävä miesten ja naisten kärkipelaaja jäämässä pois

Wimbledonin tennisturnaus käynnistyy maanantaina
AOP

Kesä- ja heinäkuussa pelattava Wimbledonin avoin tennisturnaus on aikeissa kieltää venäläisten ja valkovenäläisten pelaajien osallistumisen. Päätös on synnyttänyt suurta kohua ja keskustelua.

Wimbledonin avoimen tennisturnauksen järjestäjät ilmoittivat kieltävänsä venäläisiä ja valkovenäläisiä pelaajia pelaamasta tämän vuoden turnauksessa, koska Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja Valko-Venäjä tukee sotaa.

Kiellon vahvisti tiistaina korkeassa asemassa oleva kansainvälinen tennisviranomainen, joka halusi pysyä nimettömänä, koska hänellä ei ollut valtuuksia puhua turnausen järjestävän All England Lawn Tennis and Croquet Clubin puolesta. Kielto tekisi Wimbledonista ensimmäisen tennistapahtuman, joka rajoittaa yksittäisiä venäläisiä ja valkovenäläisiä urheilijoita kilpailemasta.

Päätöksellä on suuret vaikutukset sekä miesten että naisten turnaukseen. Miehissä Venäjän Daniil Medvedev on hallitseva US Openin kaksinpelin mestari ja naisissa Venäjän Anastasia Pavljutšenkova ja Valko-Venäjän Aryna Sabalenka sekä Viktoryja Azaranka kuuluvat maailman kärkinimiin.

Ukrainan-sodalla on ollut jo aiemmin suuret vaikutukset tennismaailmaan. Kisajärjestäjät estivät nopeasti venäläisiä ja valkovenäläisiä pelaajia osallistumasta kansainvälisiin turnauksiin, kuten Davis Cupiin ja Billie Jean King Cupiin, joissa molemmissa oli hallitsevat venäläismestarit kaudelta 2021.

Tenniksen seitsemän hallintoelintä ilmoittivat kiellosta kollektiivisesti 1. maaliskuuta. Myös miesten ja naisten ammattilaiskiertuetapahtumat Venäjän Moskovassa sekä joukko alempien tasojen ammattilaisturnauksia peruttiin sekä Venäjällä että Valko-Venäjällä. Kansainvälinen tennisliitto ITF ilmoitti myös Venäjän tennisliiton ja Valko-Venäjän tennisliiton irtisanomisesta jäsenyydestään.

Venäläiset ja valkovenäläiset pelaajat ovat saaneet jatkaa kilpailua ammattilaiskiertueilla yksilöinä, mutta ilman kansallisuustunnuksia. Myöskään pelaajien lippuja tai maita ei mainittu tuloslistoilla.

Venäjän valtionhallinnossa raivostuttiin

Venäjän valtionhallinnon virkamies Dmitri Peskov kertoi Kremlin tiedotteessa, että Venäjällä ollaan erittäin pettyneitä päätöksestä.

– Jälleen kerran urheilijoista tehdään poliittisten ennakkoluulojen ja vehkeilyn panttivankeja. Tätä on mahdotonta hyväksyä. Itse kilpailu kärsii pelaajien poistamisesta, sillä Venäjä on hyvin vahva tennismaa ja urheilijamme ovat rankingien kärkipäässä, Peskov raivosi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Tennis