Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com
Pussit.com mainos iso

Tennis

Suomen tennislupaukselta huikea turnaus Englannissa! – “Upea päänahka”

Otto Virtanen Davis Cupissa.
AOP

Suomen toiseksi kovin tennislupaus miesten puolella heti Emil Ruusuvuoren jälkeen eli Otto Virtanen pelasi mahtavan turnauksen Englannissa. Virtanen eteni Surbitonin haastajatasonturnauksessa aina välieriin saakka, jossa suomalainen koki tappion huippupelaaja Jordan Thompsonille. Virtanen kartutti turnauksessa kuitenkin lompakkoaan sievoisella summalla ja nosti ATP-rankingin sijoitustaan merkittävästi.

Suomen 20-vuotias Otto Virtanen hävisi Englannissa, Surbitonissa pelatun haastajaturnauksen välierässä Australian Jordan Thompsonille kolmieräisen ottelun. Virtanen hävisi avauserän 6-3 -lukemin, mutta otti toiseen erään kaksi murtoa ja erän lukemin 6-1 -nimiinsä.

Päätöserässä Thompson oli niskanpäällä alusta alkaen, mutta ensimmäiset murtopallot tulivat suomalaiselle 2-2 -tilanteessa. Virtanen ei näitä onnistunut käyttämään, joten erässä edettiin ilman murtoja aina kahdeksanteen peliin saakka.

Tässä vaiheessa Thompson otti erän ensimmäisen murron ja pääsi syöttämään ottelua nimiinsä. Siinä australian huippupelaaja ei kuitenkaan onnistunut, vaan Virtanen mursi takaisin. Suomalaisella oli mahdollisuus tasoittaa erä 5-5 -lukemiin, mutta menetti oman syöttönsä ja samalla koko ottelun.

Thompson kohtaa turnauksen loppuottelussa Yhdysvaltain Denis Kudlan, joka käänsi oman välieränsä tennislegenda Andy Murrayta vastaan 2-1 -voitoksi hävittyään ensimmäisen erän.

Virtanen kuittasi välierätappiosta huolimatta 45 ATP-pistettä nimiinsä ja reilut 6300 euroa pankkitilille. Virtanen nousee ATP-listalla sijalle 307 ja nousu on hurja, sillä ennen tätä turnausta suomalainen oli vasta sijalla 376. Turnauksessa Virtanen otti kovan päänahan, sillä heti avauskierroksella suomalainen kaatoi kovaa syöttävän Australian Thanasi Kokkinakiksen 2-0 -erin.

Ensi viikolla Virtanen pelaa Nottinghamin haastajaturnauksessa, jossa ykkössijoitettuna pelaajana on Paul Jubb, jonka Virtanen kaatoi toisella kierroksella. Virtanen kohtaa Nottinghamissa villillä kortilla turnaukseen päässeen 19-vuotiaan britin Arthur Feryn avauskierroksella ja toisella kierroksella vastassa olisi heti Jubb, jos hän selvittää Oscar Weightmannin tieltään.

Viime vuonna Nottinghamin turnauksen voitti Yhdysvaltain Frances Tiafoe, joka eteni Wimbledonissa myöhemmin kesäkuussa aina kolmannelle kierrokselle. Tiafoe on ATP-listalla sijalla 27 tällä hetkellä.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tennis