Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Norjan yleisurheilutähden kausi vaakalaukalla – “Saattaa olla revähdys”

Norjan Karsten Warholm.
AOP

Maailman ehdottomiin yleisurheilutähtiin kuuluva Norjan Karsten Warholm loukkaantui sunnuntain Timanttiliigan osakilpailussa Marokossa. Warholm juoksi ensimmäiselle aidalle aidatulla ratakierroksella, mutta jätti juoksun kesken. Warholm juoksi viime kesänä Tokion olympialaisissa hurjan uuden maailmanennätyksen.

Miesten 400 metrin aitajuoksun suvereeni maailman ykkösnimi Karsten Warholm loukkaantui Marokon Rabatissa käydyssä Timanttiliigan kisassa. Warholm jätti juosun kesken heti ensimmäisessä kaarteessa, kun juoksija jalassa oli tuntemuksia.

Warholm poistui radalta jääpussia pidellen. Juoksun voittaja oli Yhdysvaltain Khallifah Rosser ajalla 48,25 ja toiseksi sijoittui virolainen Rasmus Mägi ajalla 48,73. Warholmin Tokion olympiakisoissa juoksema maailmanennätys on 45,94.

– Olen pettynyt, pelkään että takareidessä saattaisi olla lihasrevähdys, Warholm kertoi järjestäjien haastattelussa.

26-vuotias norjalainen on voittanut urallaan kaksi maailmanmestaruutta. Maailmanmestaruudet ovat vuosilta 2017 ja 2019. Sen lisäksi tilillä on olympiakulta ja Euroopan mestaruus. Tänä kesänä Warholmilla olisi mahdollisuus sekä MM-, että EM-kultaan, kun Yhdysvalloissa käydään MM-kisat ja Saksassa EM-kisat. MM-kisoissa etenkin Yhdysvaltain Rai Benjamin tulisi antamaan norjalaiselle hurjan vastuksen MM-kullasta.

Warholmin aika on ottanut 400 metrin aidoissa huikeaa harppausta viimeisen viiden vuoden aikana. Vuonna 2016 Rio de Janeiron olympialaisissa Warholm juoksi maansa ennätyksen 48,49. Seuraavana vuonna ajasta lähti kaksi kymmenystä, mutta vuonna 2018 paukutettiin jo kovaa alle 48 sekunnin. Kesän 2018 jälkeen ennätys oli jo huikea 47,64.

Vuonna 2019 Zurichin Timanttiliigassa Warholm teki Euroopan ennätyksen 46,92 ja paransi sitä elokuusa 2020 Tukholmassa lukemiin 46,87. Tokiossa 2021 norjalainen paukutti aidatun ratakierroksen ensimmäisenä miehenä maailmassa alle 46 sekunnin, kun kellot pysähtyivät aikaan 45,94.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu