Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Yleisurheilu

Italian kuulajärkäle loukkaantui ikävästi – “Koko kausi vaarassa!”

Italian kuulamies Zane Weir.
AOP

Maailman yksi kovimmista yleisurheilulajeista tämän hetkisen tason puolesta on miesten kuulantyöntö. Yhdysvaltain kaksinkertainen olympiavoittaja Ryan Crouser rikkoi viime vuonna maailmanennätyksen ja on tälläkin kaudella rikkonut jo 23 metrin rajapyykin. Crouserin takana on iso nippu kavereita, jotka pystyvät taistelemaan mitaleista ja yksi näistä on Italiasta löytynyt tähti Zane Weir. Weir kärsii vaan tällä hetkellä ikävästä loukkaantumisesta, joka saattaa viedä häneltä jopa kaksi arvokisamitalia.

Zane Weir nousi viime kesänä Tokion olympialaisissa kuin tyhjästä kaikkien ihmisten tietoisuuteen. Etelä-afrikkalaiset sukujuuret omaava Weir työnsi Tokion kuulakarsinnassa ennätyksen 21,25 ja oli koko karsinnan viides. Sama tahti jatkui loppukilpailussa, jossa Weir paransi ennätystään vielä 16 senttiä tulokseen 21,41 ja oli koko kisan viides.

Weir nousi koko Italian kuulantyönnön ykkösnimeksi ohi junnutähti Leonardo Fabbrin ja kansallisuuttaan olympialaisten alla vaihtaneen Nick Ponzion, joka siirtyi Yhdysvalloista Italian lipun alle. Ponziolla on toki sukujuuria Italiassa, joten se oli ymmärrettävää. Lisäksi Italiasta on helpompi mieskuulantyöntäjän tällä hetkellä päästä mukaan arvokisoihin kuin Yhdysvalloissa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Zane Weir (@zano777) jakama julkaisu

Weir oli talvella MM-halleissa Serbiassa upeasti kuudes työntämällä 21,67. Sitä ennen italialainen oli jo työntänyt Leiriassa ulkokentällä 21,99 tuloksen, joten vire oli hyvä. Lähtökohdat kesäkauteen olivat siis erinomaiset, mutta nyt Weir joutuu hetkeksi sivuun kisakentiltä sormivamman takia. Weir loukkasi pikkurillinsä Ostravassa työnnetyssä kilpailussa, jonka Joe Kovacs voitti 22,25 kantaneella työnnöllä. Weir työnsi kisassa vain 20,43, jolla 26-vuotias kuulajätti sijoittui kuudenneksi.

Pikkurillistä Weirin mukaan tehdään vielä tarkemmat tutkimukset, mutta pahimmillaan italialaisen koko kausi on vaarassa.

Tänä kesänä käydään yleisurheilun MM-kisat Yhdysvalloissa ja EM-kisat Saksassa.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu