Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Pyöräilypiirejä kohahduttaneen surman tutkinta etenee – Pääepäilty tavoitettiin Costa Ricasta

gravel racing pyöräily
AOP

Pyöräilypiirejä toukokuussa järkyttänyt Moriah Wilsonin kuolema on nyt saanut tutkintaansa arvoistaan apua. Kuolemasta syytetty Kaitlin Armstrong pidätettiin Costa Ricassa.

Huippupyöräilijä Moriah Wilsonin kuoliaaksi ampumisesta Yhdysvaltain Texasissa epäilty Kaitlin Armstrong on pidätetty Costa Ricassa. 34-vuotias nainen löydettiin keskiviikkona hostellista Santa Teresan rannalta Puntarenasin maakunnassa. Hänet karkotetaan ja palautetaan Yhdysvaltoihin, Yhdysvaltain liittovaltion seriffin toimisto tiedotti.

Armstrong oli etsintäkuulutettu Wilsonin ampumisesta 11. toukokuuta. Wilson oli aiemmin seurustellut Armstrongin poikaystävän, 35-vuotiaan ammattipyöräilijän Colin Stricklandin, kanssa. Viranomaiset epäilevät, että tapaukseen liittyisi väkivaltaista mustasukkaisuutta.

Wilson ehti niittää menestystä kolmessa eri lajissa urallaan.

– Alppihiihdossa Moriah nousi kansallisesti sijoittuneen juniorihiihtäjän tasolle ja sijoittui kolmanneksi Yhdysvaltain junioreiden kansallisissa mestaruuskilpailuissa 2013, hänen muistokirjoituksessaan kerrotaan.

Wilson oli myös lukion jalkapallojoukkueensa kapteeni. Yliopiston jälkeen hän siirtyi alppihiihdosta kilpapyöräilyyn. Erityisesti hän loisti gravel-kilpailuissa.

Synkkä tapahtumaketju

Toukokuun 11. päivänä, Wilsonin kuolinpäivänä, hän kertoi ystävälleen, että oli menossa iltapäiväuinnille Stricklandin kanssa. Wilson yöpyi ystävänsä luona valmistautuessaan tulevaan Gravel Locos -kilpailuun Yhdysvaltain Texasin Hicossa.

Strickland kertoi tutkijoille, että uimisen jälkeen hän ja Wilson söivät illallisen. Myöhemmin Strickland sanoi, että hän jätti Wilsonin naisen ystävän kotiin, mutta ei mennyt sisälle.

Austinin poliisi vastasi hälytykseen myöhemmin samana iltana, vähän ennen kello 22 ja löysi Wilsonin kärsimässä useista ampumahaavoista. Nainen julistettiin kuolleeksi tapahtumapaikalla.

Viranomaiset jättivät 19. toukokuuta valaehtoisen todistuksen, jonka mukaan Strickland myönsi yrittäneensä piilottaa yhteydenpitonsa Wilsonin kanssa Armstrongilta vaihtamalla Wilsonin nimeä puhelimessaan ja poistamalla tekstiviestejä. Todistuksessa viitataan vihjeeseen, joka väitti Armstrongin uskovan Stricklandin ja Wilsonin romanttisen suhteen jatkuneen tammikuussa 2022.

Yksi Wilsonin ystävistä kertoi myös, että Armstrong oli ottanut Wilsoniin yhteyttä useita kertoja ja yhdessä tapauksessa käskenyt häntä pysymään erossa Stricklandista.

Stricklandin kerrotaan sanoneen, että hänellä oli lyhyt romanttinen suhde Wilsonin kanssa lokakuun lopusta marraskuun alkuun vuonna 2021, kun hän oli erossa Armstrongista.

Wilsonin perhe kertoi puolestaan, että hänellä ei ollut romanttisia suhteita kuollessaan.

– Vaikka emme täsmennä meneillään olevaa tutkimusta, pidämme tärkeänä selventää, että hänen kuollessaan lähimmät henkilöt ymmärsivät selvästi suoraan Moriahilta, että hän ei ollut romanttisessa suhteessa kenenkään kanssa.

Stricklandin mukaan Strickland ja Armstrong tekivät sovinnon ja jatkoivat suhdettaan noin kuukautta myöhemmin. Strickland sanoi, että hänen suhteestaan Wilsoniin tuli sitten platoninen ja ammattimainen ja hän piti häntä läheisenä ystävänä.

– Ei ole mitään keinoa ilmaista riittävästi katumusta ja kidutusta, jota tunnen läheisyydestäni tälle kauhealle rikokselle. Olen pahoillani, enkä yksinkertaisesti voi ymmärtää tätä käsittämätöntä tilannetta, Strickland kauhisteli tiedotteessa.

Armstrong yritti paeta lain pitkää kouraa

Toukokuun 17. päivänä poliisi antoi Armstrongille pidätysmääräyksen murhasta. Valaehtoisessa todistuksessa mainitaan yksityiskohtia, kuten video, joka näyttää hänen ajoneuvonsa kaltaisen ajoneuvon lähellä Yhdysvaltain Texasin Austinissa sijaitsevaa kotia, jossa Wilson oleskeli vähän ennen ruumiin löytämistä.

Liittovaltion seriffi kertoi aiemmin, että Armstrong käytti väärennettyä passia noustessaan lennolle Yhdysvaltain Newarkin kansainväliseltä lentokentältä Costa Rican San Joséhen 18. toukokuuta. Costa Rican yleinen siirtolaisvirasto kuitenkin sanoi torstai-iltana, että Armstrong tuli Costa Ricaan passilla, joka ei vastannut hänen henkilöllisyyttään, mutta asiakirja ei ollut väärennetty.

Maahanmuuttoviraston tiedottaja kertoi, että Armstrong siirrettiin Costa Rican Los Lagosissa sijaitsevaan Centro de Aprehensión Regional Centralin vankilaan torstaiaamuna. Armstrong on tällä hetkellä karkotusmenettelyssä, mutta sen valmistumiselle ei ole tarkkaa päivämäärää. Viranomaisilla on tiedottajan mukaan 30 päivää aikaa suorittaa karkotusmääräys.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut