Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Yleisurheilu

Suomi nousemassa takaisin keihäänheiton huipulle!

keihäänheitto
AOP

Suomen huikea keihäsmenestys jatkui yleisurheilun alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa torstaina, kun Veera Sauna-aho vei naisten keihään kultaa.

Suomelle tuli jo toinen keihäsmestaruus yleisurheilun alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa Israelin Jerusalemissa, kun Veera Sauna-aho voitti naisten keihäänheiton tuloksella 52,22. Malin Karell täydensi suomalaispanosta neljännellä sijallaan tuloksella 50,41. Eilinen miesten kisa oli Topi Parviaisen juhlaa.

Suomalaiset olivat naisten keihäässä vahvoja suosikkeja kauden tilastojen ja hyvin sujuneen karsintakilpailun jälkeen. Hyvin finaali alkoikin, kun Karell teki ensimmäisellä kierroksella johtoheiton 49 metriä.

Sauna-ahon voittoheitto syntyi kolmannella kierroksella. Karellin paras tulos tuli neljännellä kierroksella, joka takasi hänelle neljännen sijan.

– Päätin etukäteen, että heitän ennätykseni. Se ei kuitenkaan mennyt, mutta voitto tuli, Sauna-aho riemuitsi.

Sauna-ahon ennätys on 53,97, josta hän jäi nyt noin 1,5 metriä.

Heittäjän mielestä hänen tämän päivän heittonsa eivät olleet kovin hyviä, parannettavaa jäi, mutta kiitosta hän antoi hyvälle kannustukselle joukkueen puolesta.

– Ennen kilpailua minua jännitti niin paljon, että jouduin pidättelemään itkuani bussimatkalla kentälle. Sitten kun pääsin kentälle ja verryttelemään, niin helpotti.

Sauna-ahon valmistautuminen kisoihin ei ollut helppoa. Alkuviikosta hänen selässään oli tuntemuksia ja kävelykin vaikeaa, kun noidannuoli kiusasi.

– Yritin jumpata kroppaani ja portaiden kävely auttoi. Tavallistakin kävelyä tein paljon, sillä istumista selkäni ei sietänyt. Joukkueen lääkäri ja fysioterapia myös auttoivat.

– En ole tätä voittoa vielä sisäistänyt, mutta kyllä tämä kelpaa, nainen riemuitsi.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu