Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Muut

Yksi Yhdysvaltojen kaikkien aikojen suurimmista hevosdoping-tapauksista sai päätöksensä

ravit
AOP

Yhdysvaltojen hevosurheilun yksi laajimmista doping-skandaaleista kautta aikojen sai tiistaina päätöksensä, kun jutun päätekijät saivat tuomionsa.

Tohtori Seth Fishman, floridalainen eläinlääkäri, joka jäi kiinni liittovaltion hallituksen laajassa hevosdoping-tutkinnassa, tuomittiin maanantaina 11 vuoden vankeusrangaistukseen Yhdysvaltain New Yorkin eteläisen piirin käräjäoikeudessa.

Tuomio on pisin jutussa, joka johti syytteisiin 31 henkilöä vastaan, mukaan lukien tunnetut kouluttajat Jorge Navarro ja Jason Servis. Useimmat syytetyistä ovat myöntäneet syyllisyytensä ja odottavat tuomiota.

Fishman, joka on ollut kaltereiden takana siitä lähtien, kun hänet tuomittiin viisi kuukautta sitten kahdesta salaliitosta huumeiden väärentämisestä ja tuotemerkin väärinkäytöstä, esiintyi oikeudessa vankilassa ja puhui tuomioistuimessa ennen tuomiota.

Syyttäjät kertoivat, että Fishman toimitti yli 20 vuoden ajan laittomia suorituskykyä parantavia lääkkeitä sadoille kouluttajille, mukaan lukien Navarro, joka myönsi syyllisyytensä viime vuonna ja tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen.

– Minun täytyy todella pyytää anteeksi tekoani. Ei ole mitään tekosyytä käytökselleni, 51-vuotias Fishman sanoi.

– Minun ei olisi koskaan pitänyt työntää kirjekuorta ja auttaa kouluttajia, jatkoi täydessä tunnustuksessaan.

Fishman kertoi tuomari Mary Kay Vyskocilille, ettei hän enää halua harjoittaa lääketiedettä eläimillä.

– Minulla ei ole halua antaa toista ainetta kilpahevoselle.

Fishman oli tyytynyt myös kohtaloonsa ja ei sanonut mitään tuomionsa pituudesta.

– Kymmenen, 15 tai 20 vuotta, haluan vain olla parempi ihminen.

Taustalla valtava huijaus

Vankeustuomionsa lisäksi Fishman yhdessä rikoskumppaniensa kanssa on vastuussa 25 miljoonan dollarin rikoshyödyn palautuksesta. Se on joukkion kokonaisvoittojen arvioitu määrä vuosilta 2016-2020.

Lisäksi Fishmanin on menetettävä 13,5 miljoonaa dollaria, minkä hän ansaitsi liiketoiminnastaan ​​valmistamalla ja levittämällä suorituskykyä parantavia aineitaan, jotka syyttäjien mukaan oli suunniteltu välttämään havaitseminen kilpailun jälkeisissä testeissä.

Hänen tuomionsa sisältää myös 250 000 dollarin sakon. Syyttäjät esittelivät todisteita siitä, että Fishmanin liiketoiminta ansaitsi miljoonia dollareita vuodessa.

Vyskocil kertoi Fishmanille, että hänen toimintansa johdatti harhaan viranomaisia ​​ja muita asianosaisia.

– Johdatit harhaan asiakkaidesi kilpailijoita ja vedonlyöntiyleisöä, tuomari Vyskocil totesi.

Vyskocilin mukaan Fishman nautti erityisestä luottamusasemasta ja käytti tätä luottamusta väärin. Lisäksi doping-aineet olivat haitallisia kilpahevosille, koska ne oli suunniteltu työntämään ne luonnollisten kykyjensä yläpuolelle.

Vyskocil sanoi, että sen lisäksi, että Fishman asetti vaaraan doping-aineilla käsitellyt hevoset, Fishman vaaransi muut kilpailussa juoksevat hevoset ja niillä hevosilla ratsastaneet jockeyt, jotka olisivat voineet loukkaantua, jos hevonen loukkaantuu.

Vyskocil kertoi Fishmanille, että hänen motiivinsa oli ahneus ja että tuomioon asti hän ei ollut täysin katunut. Tuomarin mukaan 11 vuoden vankeustuomio oli perusteltu, kun otetaan huomioon muiden syytettyjen tuomiot.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut