Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Venäläisviranomaiset tylyttävät USA:n huumepolitiikkaa – Tiedottajan mukaan osasyy koripalloilija Brittney Grinerin ongelmiin

Brittney Griner sentteri UMMC Ekaterinburg
AOP

Yhdysvaltalainen huippukoripalloilija Brittney Griner on edelleen pahoissa ongelmissa huumeoikeudenkäyntinsä kanssa. Nyt naista tylyttävät julkisesti Venäjän viranomaiset.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja moitti torstaina yhdysvaltalaistahoja siitä, että ne ovat haukkuneet koripallotähti Brittney Grinerin vangitsemisesta huumerikoksesta vääräksi pidätyksesksi. Edustaja totesi, että se osoittaa epäkunnioitusta Venäjän lakia kohtaan. USA:n ulkoministeriö on reagoinut Grinerin tapaukseen voimakkaasti ja siirtänyt tapauksen panttivankiasioista vastaavan presidentin erityislähettilään valvonnan alle.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova totesi puolestaan torstaina, että kannabiksen laillistamisella lääkinnälliseen ja virkistyskäyttöön osissa Yhdysvaltoja ei ole mitään vaikutusta Venäjän tapahtumiin.

– Jos Yhdysvaltain kansalainen otettiin kiinni sen tosiasian takia, että hän salakuljetti huumeita, eikä hän kiistä tätä, tämän pitäisi olla oikeassa suhteessa Venäjän paikallisiin lakeihin, eikä Yhdysvaltain San Franciscossa, New Yorkissa ja Washingtonissa hyväksyttyihin lakeihin.

– Ymmärrättekö: jos huumeet laillistetaan Yhdysvalloissa, useissa osavaltioissa, ja tätä tehdään pitkään ja nyt koko maasta tulee huumeriippuvainen, se ei tarkoita, että kaikki muut maat seuraavat samalla tiellä, Zaharova tylytti.

Samalla spekulaatiot vankeinvahdosta kiihtyvät. Mediatietojen mukaan Griner saatettaisiin vaihtaa venäläiseen asekauppiaaseen Viktor Boutiin ja samalla saattaa liikkua myös Venäjällä vakoilusta vangittu yhdysvaltalainen Paul Whelan.

Yhdysvaltain viranomaiset eivät ole kommentoineet kauppahuhuja. Venäjän viranomaiset ovat sanoneet, että vaihdosta ei voida keskustella ennen kuin Grinerin oikeuskäsittely on saatu päätökseen. On vielä epäselvää, kuinka kauan oikeudenkäynti kestää, mutta tuomioistuin on valtuuttanut Grinerin pidätyksen 20. joulukuuta asti.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Koripallo