Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

Jääpalloilija Tuomas Määttä Venäjä-kohun keskellä – Tiedossa karut seuraukset

Tuomas Määttä jääpallo SKA-Neftjanik
AOP

Maajoukkuejääpalloilija Tuomas Määttä kohautti jo viime kaudella pelaamalla kauden loppuun Venäjän Superligan SKA-Neftjanikissa. Nyt mies on palaamassa seuraan tälle kaudelle ja sillä on seuraamuksensa.

Venäjän jääpallon Superligan SKA-Neftjanik tiedotti keskiviikkona, että Suomen jääpallotähti Tuomas Määttä on palannut seuran riveihin. Seuran mukaan Määttä on jo osallistunut joukkueharjoituksiin Habarovskissa.

Iltalehti kysyi asiasta kommenttia Suomen jääpalloliiton puheenjohtajalta Antti Parviaiselta. Parviainen toteaa, että Määttä on tietoinen häntä mahdollisesti odottavista sanktioista.

– Hän on tätä ratkaisua tehdessään ollut tietoinen, että se todennäköinen ratkaisu liiton puolesta on, ettei hän voi edustaa Suomea maajoukkueessa.

– Omien sanojensa mukaan hän hyväksyy sen ratkaisun, Parviainen kertoo.

Jääpalloliiton hallitus pitää kokouksen 19. päivä elokuuta.

– Virallista päätöstä ei ole. Emme ole halunneet tehdä sitä etukäteen. Tuomaksen kanssa on keskusteltu ja tehty hänelle selväksi, että liitto tekee todennäköisesti päätöksen, ettei hän voi edustaa Suomea maajoukkueessa niin kauan kuin edustaa venäläistä seuraa.

Määttä on pelannut Venäjän Superliigassa vuodesta 2020 lähtien. Jos kyseessä olisi uusi siirto, se voitaisiin estää lisenssin pidättämisellä, mutta jatkosopimuksen kohdalla tilanne on vaikeampi.

– Peliluvan kannalta on se kysymys, että jos tämä olisi ollut uusi siirto, liitto olisi voinut estää sen siirron, eikä olisi hyväksynyt kansainvälistä siirtoa. Nyt on kyse siitä, että liitto on aikanaan hyväksynyt sen kansainvälisen siirron vähän reilut kaksi vuotta sitten. Eli paperitkaan eivät ole liikkuneet liiton kautta tässä tilanteessa.

– Silloin liitto olisi voinut käsitellä, että hyväksyykö se siirron, mutta nyt paperit eivät liikkuneet liiton kautta, Parviainen kertoo.

Määttä on yksi Suomen kaikkien aikojen kovimmista jääpalloilijoista. Hänet on valittu neljä kertaa Suomessa vuoden jääpalloilijaksi. Hän on myös voittanut urallaan neljä MM-kisamitalia.

Lähde: Iltalehti

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Talviurheilu