Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

USA:n poliitikot tarttuivat toimeen koripallotähti Brittney Grinerin hädässä

Antony Blinken ulkoministeri USA

Korkea-arvoiset yhdysvaltalaiset poliitikot ovat viimein päättäneet puuttua koripalloilija Brittney Grinerin ahdinkoon Venäjällä.

Mediatietojen mukaan Yhdysvallat on tarjonnut Venäjälle sopimusta koripallotähti Brittney Grinerin ja toisen vangitun amerikkalaisen Paul Whelanin tuomisesta kotiin. Asiasta kertoi USA:n ulkoministeri Antony Blinken keskiviikkona.

Aiemmin jyrkästi tuomitsevalla kannalla ollut Blinken sanoi myös aikovansa keskustella Kremlin kollegansa kanssa ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan keskustellakseen sopimuksesta ja muista asioista. Keskiviikko oli myös ensimmäinen kerta, kun USA:n viranomaiset kertovat konkreettisista aikeistaan Grinerin auttamiseksi.

– Teimme viikkoja sitten pöydälle merkittävän ehdotuksen helpottaaksemme heidän vapauttamistaan. Hallituksemme ovat kommunikoineet toistuvasti ja suoraan tästä ehdotuksesta, ja käytän keskustelua henkilökohtaiseen seurantaan ja toivon, että voimme viedä meidät kohti ratkaisua, Blinken kertoi.

Mediatietojen mukaan USA:n viranomaiset ehdottivat, että kyseessä olisi samanlainen kuin vankien vaihto, joka turvasi merijalkaväen veteraani Trevor Reedin vapauttamisen huhtikuussa. Venäjä ei ole salannut haluavansa saada tuomitun venäläisen asekauppiaan Viktor Boutin vapautumaan Yhdysvaltain vankilasta, eivätkä viranomaiset sulje pois, että Boutin vapauttaminen on pöydällä.

Presidentti Joe Biden on myös allekirjoittanut Venäjälle tarjotun sopimusehdotuksen.

– Presidentti ja hänen tiiminsä ovat valmiita ottamaan poikkeuksellisia toimia tuodakseen heidät kotiin, Valkoisen talon kansallisen turvallisuuden tiedottaja John Kirby kertoi yksityiskohdista.

Jos puhelu Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin kanssa tapahtuisi, se olisi ensimmäinen keskustelu, jonka miehet ovat käyneet sitten helmikuun 15. päivän, noin viikkoa ennen kuin Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Yhdysvaltain viranomaiset sanoivat, että halu saada vastaus vankitarjoukseen oli ensisijainen, mutta ei ainoa syy, miksi Yhdysvallat pyysi keskiviikkona uutta puhelua Lavrovin kanssa.

Blinken kertoi puhuvansa Lavroville myös siitä, kuinka tärkeää on, että Venäjä noudattaa YK:n välittämää sopimusta useiden tonnien ukrainalaisen viljan vapauttamiseksi varastosta ja varoittaa häntä vaaroista, joita venäläiset pyrkivät liittämään osia Itä- ja Etelä-Ukrainasta.

– On hyödyllistä välittää selkeitä, suoria viestejä venäläisille tärkeimmistä prioriteeteistamme. Niihin kuuluu myös “se, mitä näemme ja kuulemme ympäri maailmaa, on epätoivoinen tarve elintarvikkeille, epätoivoinen tarve hintojen laskulle”, Blinken kertoi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo