Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Suomi lähtee ennennäkemättömän suurella joukkueella yleisurheilun EM-karkeloihin

Annemari Kiekara maratonjuoksu
AOP

Suomi osallistuu yleisurheilun EM-kilpailuihin Saksan Münchenissä suurimmalla joukkueella, mitä Suomella on lajin arvokisoissa kotikisojen ulkopuolella ollut. Joukkuetta täydennettiin tiistaina 41 urheilijalla. Münchenissä kilpaillaan 15.-21. elokuuta.

Suomen Urheiluliiton SUL:n huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen kertoi valintapäätösten taustoja.

– Edellisissä EM-kilpailuissa Berliinissä 2018 Suomen joukkueessa oli 42 urheilijaa. Nyt joukkueessa tulee olemaan noin 70 urheilijaa ja meillä on vähintään miesten tai naisten lajissa edustus jokaisessa EM-kisojen lajissa.

– Joukkueen koko on iloinen yllätys samaan tapaan, kuin Eugenessa kilpailleen MM-joukkueen koko. Se kertoo osaltaan kotimaisen yleisurheilun kokonaistilanteesta ja tarjoaa monipuolisesti jännitettävää EM-kisojen kotikatsomoihin.

Salonen näkee, että Euroopan taso on monella tavalla suomalaisurheilijoille hyvä mittari, ja menestymismahdollisuudet ovat olemassa.

– Sekä Tokion olympiakisoissa että Oregonin MM-kilpailuissa suomalaiset pärjäsivät hyvin vertailussa eurooppalaisia vastaan. Se antaa hienot lähtökohdat Müncheniä ajatellen, Salonen sanoo.

Keränen, Kuusela ja Laine kilpailevat EM-paikasta Joensuussa

Suomen joukkuetta täydennetään vielä 8. elokuuta, eli heti torstaina Joensuussa alkavien Kalevan kisojen jälkeen. Silloin nimetään miesten keihäänheiton ja naisten moukarinheiton kolmas Münchenissä kilpaileva urheilija ja varaurheilijat näihin lajeihin sekä miesten ja naisten 4 x 100 metrin ja naisten 4 x 400 metrin viestijoukkueet.

Miesten keihäänheitossa Oliver Helander ja Lassi Etelätalo on valittu EM-joukkueeseen. Valintakelpoisia ovat myös Toni Keränen, Toni Kuusela ja Topias Laine. Kolmikosta yksi nimetään joukkueen kolmanneksi edustajaksi miesten keihäänheittoon ja kaksi muuta kotiin jääviksi varaurheilijoiksi.

– Valinta tapahtuu Kalevan kisojen keihäänheiton loppukilpailun perusteella. Joukkueen kolmas mieskeihäänheittäjä on paras tuosta kolmikosta, jos hän heittää Kalevan kisojen finaalissa vähintään 82 metriä, Salonen sanoo.

– Jos kolmikon parhaan urheilijan tulos Joensuussa jää alle 82 metrin, valinta tehdään kokonaisarviona. Siinä katsotaan kuluvan kauden tuloksia ja EM-kilpailun menestysnäkymää. Myös Kalevan kisojen tuloksilla on valinnassa suuri painoarvo.

Killinen ja Koskinen karsivat Joensuussa

Naisten moukarinheitossa Silja Kosonen ja Krista Tervo on valittu EM-joukkueeseen. Valintakelpoisia heidän lisäkseen ovat Sara Killinen ja Suvi Koskinen. Heistä toinen nimetään joukkueen kolmanneksi edustajaksi naisten moukarinheittoon ja toinen kotiin jääväksi varaurheilijaksi.

– Koska tilanne urheilijoiden menestysnäkymän ja vuoden 2022 tulosten osalta on Kalevan kisoihin mennessä erittäin tasaväkinen, ratkaistaan paremmuus Kalevan kisojen perusteella, sanoo Salonen.

– Kolmannelle urheilijapaikalle valitaan kaksikosta Killinen ja Koskinen se, joka sijoittuu paremmin Kalevan kisojen lopputuloksissa. Kyse on siis suorasta karsintakilpailusta.

SUL tiedotti myös, että naisten maratonilla Suomi osallistuu EM-kilpailun yhteydessä järjestettävään joukkuekilpailuun, jossa lasketaan yhteen kunkin maan kolmen parhaan juoksijan suoritukset.

Uudet urheilijavalinnat Münchenin EM-kisoihin

Miehet

200 metrin juoksu: Samuel Purola
800 metrin juoksu: Joonas Rinne
110 metrin aitajuoksu: Santeri Kuusiniemi, Ilari Manninen
400 metrin aitajuoksu: Tuomas Lehtonen
20 kilometrin kävely: Joni Hava, Jerry Jokinen, Jaakko Määttänen
seiväshyppy: Juho Alasaari, Tommi Holttinen, Urho Kujanpää
pituushyppy: Kristian Pulli
kolmiloikka: Simo Lipsanen
moukarinheitto: Aaron Kangas, Henri Liipola, Tuomas Seppänen
keihäänheitto: joku kolmikosta Toni Keränen, Toni Kuusela ja Topias Laine

Naiset

100 metrin juoksu: Lotta Kemppinen
200 metrin juoksu: Anniina Kortetmaa
400 metrin juoksu: Mette Baas, Milja Thureson
800 metrin juoksu: Eveliina Määttänen
1 500 metrin juoksu: Nathalie Blomqvist
5 000 metrin juoksu: Ilona Mononen, Camilla Richardsson
10 000 metrin juoksu: Camilla Richardsson
400 metrin aitajuoksu: Kristiina Halonen
20 kilometrin kävely: Venla Laiho, Enni Nurmi
35 kilometrin kävely: Tiia Kuikka, Elisa Neuvonen
korkeushyppy: Ella Junnila, Sini Lällä, Heta Tuuri
seiväshyppy: Saga Andersson, Elina Lampela
kuulantyöntö: Senja Mäkitörmä, Eveliina Rouvali
moukarinheitto: jompikumpi kaksikosta Suvi Koskinen, Sara Killinen
keihäänheitto: Anni-Linnea Alanen, Sanne Erkkola
maratonjuoksu: Nina Chydenius, Annemari Kiekara, Suvi Miettinen

Miesten ja naisten 4 x 100 metrin viestijoukkueen juoksijat ja kotiinjäävät varaurheilijat nimetään 8.8 samoin kuin naisten 4 x 400 metrin viestijoukkueen juoksijat ja kotiinjäävät varaurheilijat.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu