Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com

Yleisurheilu

IS: Suomen yleisurheilun EM-kisajoukkueessa useita korona-tapauksia

Topi Raitanen estejuoksu
AOP

Suomen menestyksekäs yleisurheilumaajoukkue palasi yleisurheilun Münchenin EM-kisoista viime viikon jälkeen. Nyt joukkueessa on paljastunut Ilta-Sanomien artikkelin mukaan joukko korona-tartuntoja.

Ilta-Sanomat kertoi tiistaina, että Suomen yleisurheilun Münchenin EM-kisoihin osallistuneesta joukkueesta on löytynyt useampi korona-tartunta. Suomen Urheiluliitto SUL on myös vahvistanut asian. Joukossa ovat muun muassa estejuoksija Topi Raitanen ja maratoonari Alisa Vainio.

– Tarkoista määristä tai etenkään henkilöistä en voi puhua, mutta on ollut korona-tapauksia joukkueessa kisojen jälkeen. Kourallinen tapauksia. Pari-kolme vuorokautta kotiinpaluun jälkeen niitä on ilmennyt, Suomen joukkueenjohtajana toiminut SUL:n huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen kertoo.

Salosen mukaan tartuntojen alkuperää ei ole saatu selvitettyä. Kaikki oireet ja positiiviset testitulokset on saatu vasta kotiinpaluun jälkeen. Joukkue oli koko kisojen ajan tiiviisti yhdessä ja yhteisiä mitalijuhliakin on pidetty, mutta Salonen ei usko niiden vaarantaneen ketään.

– Koko joukkueen kokoontumiset, myös mitalijuhlat, pidettiin ulkotiloissa. Potentiaalisia tartuntapaikkoja on aika paljon: kohtaamisia on tullut muun muassa kisojen sisäisillä matkoilla ja kotimatkoilla. Riskipaikkoja on, emmekä ole hahmottaneet tartuntalähdettä tai edes yhteyttä tapausten välillä.

Suomi oli varustautunut korona-uhkiin asian vaatimalla tarkkuudella.

– Meillä oli vahva suositus, että matkustuksessa käytetään maskia ja pidetään huolta hygieniasta. Lisäksi joukkueen jäsenet tekivät kotitestit ennen Müncheniin lähtöä, Salonen kertoo.

Salosen mukaa suomalaisten korona-varotoimenpiteet olivat lujempia kuin monella muulla maalla EM-kisoissa.

– Kisojen aikana selviydyimme niin, ettei tauti lähtenyt leviämään ja vellomaan. Tilanne on sikäli ihan hyvä, ja joukkue on toiminut pelisääntöjen mukaisesti. Kun ollaan niin tiiviisti joukkueen kesken, kontaktien välttely on vaikeaa. Harmittavaa tämä tietysti on, ja urheilijoiden on oltava erityisen tarkkana, ettei tauti pitkity.

Tartunnan saaneet seuraavat nyt vointiaan ja reagoivat muutoksiin tarpeen mukaan. Tartunnat saattavat myös vaikuttaa syyskuun alussa käytävän yleisurheilun Ruotsi-ottelun kokoonpanoihin.

Lähde: Ilta-Sanomat

PitbullSPINS.com tarjoaa: 21 ilmaiskierrosta ilman talletusta

  • Lunasta pelkällä rekisteröitymisellä 21 ilmaiskierrosta 21 Casinolle!
  • Ensimmäisestä talletuksesta jopa 121% bonus 300€ asti

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu