Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Muut

Belgialaisteini teki huikean maailmanennätyksen ilmaurheilussa – Päätä ei kylmännyt

Mack Rutherford ilmaurheilu Belgia
AOP

Belgialais-brittiläinen Mack Rutherford teki huikean lentämisen maailmanennätyksen lennettyään nuorimpana henkilönä yksin maailman ympäri pienkoneella.

17-vuotias Mack Rutherford lensi yksin Shark-pienkoneellaan maailman ympäri. Miehestä tuli samalla maailman nuorin yksin maailman ympäri pienkoneella lentänyt henkilö.

Rutherford lensi 52 maan läpi viidellä mantereella ylittäen päiväntasaajan kahdesti sen jälkeen, kun hän nousi lentoon Bulgariasta 23. maaliskuuta. Hän rikkoi myös siskonsa Zara Rutherfordin ennätyksen, jossa tuli tämän vuoden tammikuussa 19-vuotiaana kaikkien aikojen nuorin ultrakevyellä koneella maailman ympäri lentänyt henkilö ja nuorin nainen.

Mack laskeutui keskiviikkona aikataulun mukaisesti kiitoradalle Bulgarian pääkaupungista Sofiasta länteen, josta hän oli aloittanut matkansa ja jossa hänen pääsponsorinsa sijaitsee.

Hän on voittanut Guinnessin maailmanennätyksen nuorimmalta yksin lentäneeltä ihmiseltä, joka oli aiemmin britti Travis Ludlow, joka suoritti urotyön 18 vuoden ja 150 päivän ikäisenä. Rutherford täytti matkan aikana 17 vuotta.

Mack paljasti, että hänen kohtaamiaan haasteita olivat hiekkamyrskyt Sudanissa, äärimmäinen kuumuus Dubaissa, lentokenttien sulkemiset Intiassa, monsuunisateet ja monet tekniset ongelmat. Suurin osa viivästyksistä johtui lupien ja muiden asiakirjojen saannin viivästymisestä tai aikataulujen muuttamisesta, jos ne hylättiin.

Seikkailun hurjin hetki oli nukkuminen aitassa hylätyllä Tyynenmeren saarella hänen lennettyään 11 ​​tuntia Beringinmeren poikki pohjoisella Tyynellämerellä Japanista Alaskaan.

– Kymmenen tunnin kuluttua saavuin tälle pienelle saarelle, oli alkanut hämärtää, joten laskeuduin ja oli melko matala pilvipeite, satoi, tuli melko pimeää, ei valoja kiitotiellä.

– Se on itse asiassa asumaton saari, joten jos jokin olisi mennyt pieleen, olisin yksin, sillä saarella, joten oli todella tärkeässä, ettei mikään mennyt pieleen. Laskeuduin sinne ja minun piti nukkua pienessä aitassa kiitotien vieressä, koska se oli ollut täysin hylätty yli kymmenen vuoden ajan.

Lento vei hänet Afrikan mantereen ja Persianlahden alueen läpi Intiaan, Kiinaan, Etelä-Koreaan ja Japaniin. Hän ylitti pohjoisen Tyynenmeren Alaskaan ja suuntasi alas Yhdysvaltojen länsirannikkoa pitkin Meksikoon, sitten hän suuntasi jälleen pohjoiseen Yhdysvaltojen itärannikkoa pitkin Kanadaan ja Atlantin valtameren yli Eurooppaan.

Shark, jota Mack käytti, on yksi maailman nopeimmista ultrakevyistä lentokoneista ja jonka matkalentonopeus oli 300 km/h. Lentokone mukautettiin kaksipaikkaisesta istuimeen, jossa oli ylimääräinen polttoainesäiliö, jotta se voisi tehdä niin pitkän matkan, ja se oli lainassa Rutherfordille pääsponsoriltaan ICDSoftilta.

Mainos

Mainos

Mainos

Koripallo

Mainos

Formula 1

Mainos

Ralli

Mainos

Tennis

Mainos

Lentopallo

Lisää aiheesta Muut